Nejste přihlášen/a.
Minulý týden jsem jel a při nízké rychlosti asi 30 km/h mi z ničeho nic zavibrovala obě přední kola, přitom takové divné plastové nebo gumové zvuky, jako kdyby jsem obě kola najednou píchl nebo byly uvolněné. Vystoupil jsem z aut a nic, pneumatiky OK, šrouby dotažené, auto pak jelo normálně. O té doby jsem slyšel občasné klepání při jízdě, zhruba někde od levého předního kola. Nejčastěji ve chvíli, když jsem přeřazoval a zároveň zabočoval. Včera jsem jel po dálnici a když jsem z kopce při asi 110 km/h vyřadil na neutrál, slyšel jsem to klepání. Když jsem zařadil převod, klepání ustalo. To se opakovalo několikrát. Vyjímečně to mírně klepalo i při zařazeném převodovém stupni, přičemž to zmizelo,když jsem zatočil volantem nebo když se na dálnici změnil povrch z asfaltu na beton. A pak přišlo to nejhorší. Když jsem ještě jednou zkusil vyřadit na neutrál, přední kola se šíleně rozvibrovala, i volant se třepal. Zařadil jsem převod a opět to zmizelo. Co to může být? Je to Fabia první generace.
Pravděpodobně homokynetický kloub,podle mě venkovní-nebo klidně oba. Pozor velmi nebezpečná závada,když se ti jeden roztrhne,diferenciál přenese veškerý točivý moment na to nemocné kolo a může to s tebou tak trhnou že vyletíš ze silnice. Může to být i jiný problém,velká vůle v tyčkách řízení nebo v čepech,utržené silentbloky ramen. Chce to prohlídnout celý podvozek,ono takový to někde to klepe to může mít velkou spoustu příčin. Ale podle mě jak to popisuješ je můj tip na ten kloub
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.