Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto - operativní leasing

Od: sayer odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
zajímalo by mě, když budu mít auto na operativní leasing, jestli ho mohu upravovat. Zajímá mě například změna laku (fólie se dá strhnout, tam problém určitě nebude), jiné kola, brzdy, tlumiče, blatníky/nárazníky...
Díky za odpověď :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že vozidlo není vaše, musela by s úpravami souhlasit leasingová společnost. A ta vám rozhodně nedovolí dát na auto cokoliv neschváleného výrobcem.

mytrix*
hodnocení

0x

Trvalé úpravy možné nejsou. Při odevzdání by ste měl auto odevzdat v původním stavu.

Tedy např folie klidně ano, dokonce tím uchráníte původní lak, ale před odevzdáním musíte folie odstranit. A tak je to se vším.

fik
hodnocení

0x

Jak bylo řečeno,auto není tvůj majetek,proto nemůžeš dělat žádné úpravy bez souhlasu majitele,podle mě ani s tím že by jsi je před odevzdáním odstranil. Protože nevím jak to tady u těch moderních produktů chodí-osobně bych do ničeho takového nešel,ale tam ti platí i servis ne? takže pokud tam uděláš nějaké úpravy bez souhlasu,pak s tím pojedeš na servis tak to poznaj a může z toho být pěkný problém. Když chceš auto kde si budeš dělat úpravy-samozřejmě homologované-tak musíš mít vlastní

mp*
hodnocení

0x

Jak píší ostatní. Taky jsem zkoumal různé možnosti financování auta a u operativního leasingu mě vyšlo, že je výhodný jen pro velmi bohaté firmy (popř. i OSVČ a i soukromé osoby). Je to velice, velice pohodlný způsob provozování auta, všechno vlastně platí majitel, ale o hodně nákladnější než ostatní možnosti. Definitivně mě odradilo, že při odevzdávání auta po ukončení leasingu Vám firma ještě strhne peníze za každou oděrku, či ťukanec. A nikdo mě nebyl schopen říci, kolik to může být. Takže to bych trnul při každé oděrce. Prý cca 20 až 50 tisíc kč při autě za 600 tisíc korun. Takže s nějakým vylepšováním bych nepočítal (i když za peníze je možné všechno).

Např. u škodovky (Bez starostí) , se tolerují škrábance do 10cm,samozřejmě povrchové,niko-li až na plech (plniče).

hodnocení

0x

Zdravím! Nemáte prosím někdo zkušenosti, jak je to v případě, že nebudu moci splácet např. po 1-2 letech auto v hodnotě 300.000kč pronajaté na 4 roky?Tedy jaká mi bude vypočtena cca sankce? Díky.

matesj
Auto vám seberou a dlužit budete i bez auta...

hodnocení

0x

Super odpověď! To mi je jasný, že budu muset doplatit určitou sumu,ale zajímá mě, kolik by to přibližně bylo. Nepředpokládám,že bych měl zaplatit celou cenu auta. Pokud člověk např. přijde o práci,ne svou vinou, z čeho asi by měl takovou sumu zaplatit?Zvlášť když auto se nabídne novému klientovi, nebo ho prodají,takže by to měli zpátky 2x?

mathew

Přesně tolik kolik chybí doplatit + penále za to, že neplatíš. Pokud nechce člověk platit za něco co nemá tak si to má pořídit tak, aby mu to nikdo nesebral. Takže místo operáku ojetinu na kterou má

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]