Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
v techničáku mám předepsané pneu 215/55 R16 93H, koupil jsem 215/60 R16 99H. Je mi jasné co je co, jen mě známý trochu znejistil, tak bych potřeboval názor i někoho jiného.
Jde mi o to jestli to nějak vadí, nebo jen pneumatiky budou vyšší, tudíž třeba spotřeba trochu vzroste, ale jinak se ni neděje ne?
Dík
V případě, že tyto pneu neodpovídají předepsaným, je rozdíl markantní - vozidlo nebude způsobilé provozu po pozemních komunikacích. Zjistit technickou nezpůsobilost je třeba první krok pojišťoven při případné škodní události.
Vzhledem k tomu, že rozdíl poloměrů pneumatik je 3,5%, tak auto bude na vyšším profilu o něco línější a bude o něco hůře brzdit, ale nebude to žádná tragédie. Tachometr bude ukazovat správně, protože na předepsaných (menších) pneuatikách vždy o něco přeměřuje. Ale jak se již napsalo, je to neschválený rozměr.
Průměr kola dle TP máte 320mm a nového je 331mm;podvozek se zvýší o 11mm a tachometr bude ukazovat o 3% nižší rychlost a to je v mezích 5% tolerance !(čerpáno zde : tuning.sk/... )
Jj asi tak jak píše p.Ovczaak!Vše je v mezích tolerance a kdo ví zdali nejsou tyto dokonce schváleny na dané auto také,jen s tím,že v TP jsou obvykle psány jen 2-3 rozměry a víc cz ouřada nedopíše!
dobře, díky pro jistotu si je nechám vyměnit ať mám tedy klid na duši. Moc děkuji za odpovědí zase vím o něco víc
ano,nechte je vyměnit,jen ať se peníze točí a ekonomika ožije,ach jo. já bych si je nechal. není to až tak velký rozdíl,aby to bilo do očí. v případě pojistné události by asi pojištovna musela prokázat,že k nehodě došlo vinou těchto gum,aby nemusela plnit,což si nedovedu představit...tímto nerozporuji,že podle předpisů je na autě mít nemáte...mmchdm,mám dva pickupy,favorita a felicii. na obou má být 165/70 R 13,v létě jezdím na 175/75 R 14,na zimu obouvám 165/75 R 14. to už rozdíl je,viditelný. nikdy s tím nebyl problém,ani při kontrole PČR. na stk samozřejmě přezouvám
tak dnes,jako bych to přivolal,kontrola PČR. byli zlí,brali vše,co mělo kola,asi i kočárky. jel jsem feldou. v prvním kole standard,řidičák,techničák,platnost stk. potom začala sranda,polda obhlídl auto a utrousil - ááá felda na steroidech,že? koukl do podběhů - o kolik,o deset? říkám -ne,jen osm /auto je podloženo na tlumičích osmicentimetrovýma podložkama/. koukl na kola - z čeho? odpovídám - golf. koukl na korbu - kolik to uveze? tunu? - ofic 350kg ale tunu už jsem odvezl taky. -tak štastnou cestu,pane řidiči,nashle...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.