Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Mondeo mk3-nesvítí pravé přední světlo

Od: dafin odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Včera mi z ničeho nic přestalo svítit pravé přední světlo.Tím myslím komplet všechny žárovky co jsou v bance.Původně jsem myslel že bude stačit vyměnit pojistku ve skřínce v motorovém prostoru.Tu správnou jsem našel,ovšem stále světlo nesvítí.Neví někdo čím by to mohlo být? Dočetl jsem se že je pojistková skřínka i po levé straně u řidiče pod volantem,ale co jsem tak nějak pátral,tak tam by pojistky na světla ani být neměly.A je k nim tedy sakra špatný přístup.

Předem díky za pomoc.

PS:světlo jsem vyndal a zkontroloval konektory i žárovky,vše se zdá v pořádku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jestli nesvítí vůbec nic tak bych to viděl na ukostření zkuste ukostřil "napřímo" třeba s motorem

asd1
hodnocení

0x

Ukostření, kabeláž nejspíš k té kostře (nebo drát který je společný pro celé světlo)

dafin
hodnocení

Takže myslíte kusem drátu zkratovat kostru toho světla s nějakou kovovou částí v motoru?

Předtím jsem i zkoušel lehce hejbat s tim konektorem při nastartovaném autě a puštěných světlech a vůbec ani blik.

Paradoxně toto světlo je asi 2 roky staré-tedy novější než to druhé.Napadla mě ještě závada přímo v tom světle,je tam taky ještě náká elektronika.

asd1

jj, natáhneš svojí kostru od světla a když se rozsvítí tak víš že ta původní je přerušená.

Elektronika i na parkovačku?

dafin
hodnocení

Tak chlapi,záhada vyřešena.Nakonec to bylo jen v tom že špatně do sebe zapadal konektor světla a kabeláže.oddělal jsem zadní krytku světla a ten konektor pořádně vytlačil ven aby tam ten druhej protikus zapadl a problém byl vyřešen :) díky za snahu pomoci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]