Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den.
Zajímalo by mě, co si odborníci myslí o této přísadě do motoru:
Je to marketingový podvod, nebo to opravdu funguje?
Vyrobci motoru a maziv vynakladaji horentni sumy na dukladna dlouhodoba testovani svych vyrobku v nejruznejsich jizdnich a klimatickych podminkach, ale samozrejme, ze anonymni internetova stranka nabidne vyrobek mnohem kvalitnejsi a zlepsujici parametry motoru po vsech strankach a za kazde situace. Prece to musi byt pravda, kdyz to tam pisou.
no od doby, kdy jsem koupil 10 kusů magnetizérů archiv.aukro.cz/... už o palivo nemám zájem - místo úspory při správném poskládání za sebe mi to palivo při jízdě vyrábí a vrací do nádrže - pak ho ještě výhodně prodám dál..
U formana jsem používal na doporučení mechanika nějaký "humus" při každé druhé výměně oleje ,nakonec skončil na vrakáči s 300 tis. km a prorezlou károu ...motor táhl celu dobu nádherně
ale určitě to nebyla přísaha s inteligentníma molekulama...
Já do feldy žádný humus nepřidávám,motor má najeto 505 tisíc a jede jako za mlada. Nejvíc ti udělá včasná výměna oleje,kvalitní olej a filtr
Můj pick-up 1.3MPI na LPG má namotáno také přes 500tis. Přesně to nevím, protože před rokem se mi sekl kilometrovník.Ale odhadem cca 550tis.
Olej dávám co je po ruce. (většinou 5w40, ale byl tam už 5w30, 10w40, 15w40, 15w50, 0w30...) Měním ho, když už mám blbý pocit.A to je většinou mezi 20-30tis km. Filtr většinou obyčejný za 40Kč.
Olej nežere. Motor rachotí a jede stejně, jako když jsem ho před lety kupoval a na tachu bylo 90tis km.
V tomto případě je totiž konstrukce motoru natolik odolná, že nepotřebuje žádný hyper olej ani filtr. Zde je především důležité, aby tam nějaký byl.
Hyper olej nepotřebuje,tam dávám úplně obyčejnou 10W-40. Ale s tím filtrem bych si to tvrdit nedovolil. Už nesčetněkrát jsem zažil že s těma lacinýma šuntama svítí kontrolka mazání po nastartování cca 2-3 sekundy,protože jsou tak odfláknuté že jim netěsní zpětné ventilky a všechen olej z kanálků vyteče. Když přijdeš k autu a nastartuješ,tak trvá ony 3 sekundy než se olej natáhne všude kam má-zbytečně to jede bez mazání. S kvalitním filtrem,ještě ani motor nenaskočí a kontrolka zhasne. Jestli dám po 15tis km o 50 korun víc nebo míň,to už za ten klid stojí.
Pravda je že tenhle motor přežije cokoliv. Onehdá mi praskla hadice od chlazení,v horkém létě. Jak všechna kapalina vylítala,tak teploměr jelikož nebyl v kapalině ukazoval cca stejně. Na problém mě upozornil až smrad spálenýho plastu a taky to že ten motor měl takový divný zvuk. Jak dlouho jsem s tím jel netuším,ale termostat seškvařený a z motoru se kouřilo. Myslel jsem že hotovo,doma jsem opravil chlazení,vyměnil termostat,vyměnil olej a napustil novou chladící kapalinou. Motor normálně naskočil,s pěkným zvukem a po cca 100tis km od tý příhody jezdí pořád jako za mlada,těsnění vydrželo,nic se nepřidřelo,olej nežere,komprese pořád dobrá. Takový motory už dnes prostě nebudou
Aditiva do oleje jsou tahání peněz z lidí,nic víc. Jak už bylo řečeno výše,motor prochází testováním a je bez problému schopný běžet na předepsaný olej. Daleko důležitejší je ten olej nepřejíždět a měnit s kvalitním filtrem. Určitě se ti tím nesníží spotřeba,to je prostě na hlavu postavená kravina. Spotřebu nejvíc ovlivní technický stav auta,a hlavně mezikus mezi volantem a sedačkou.
Aditiva do paliva určitý efekt mají,ne na spotřebu,ale čistí ti to palivový systém,dokáže to dostat z paliva vodu. Ale určitě asi jenom ten VIF,nějaký no name to určitě taky žádný efekt nemá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.