Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravek na výměnu destiček

Od: anonym* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
Budu měnit brzdové destičky na autě vzadu. Poradí mi někdo, z čeho si doma vyrobit přípravek na stlačení pístu ruční brzdy?
Dekuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já používám oříšek a sikovky. Oříšek vložím do pístku a sikovkama zmáčknu. Dělám to takto léta a v pořádku, jinak místo sikovek je možno použít šroubovou svěrku.

mytrix*
hodnocení

0x

Není potřeba.Stačí se zapřít větším plochým šroubovákem.

hodnocení

0x

v zadu musíš tím pístkem otáčet většinou po směru hodinových ručiček a přitom tlačit

když sem neměl přípravek - na aukru i jinde celá sada kolem 6OOkč-dělal sem to siko kleštěma a stolařskou svěrkou

rqwope*
hodnocení

0x

Zajímavé, již máte postup ale nikdo vlastně neví o jaké se jedná auto. Rady jsou směřované patrně na VW group, klaplo to?

fik
hodnocení

0x

Poradím ti koupit si ten přípravek nebo to dát někomu kdo to má. Všechny výše popisované způsoby jsou tak maximálně na to,aby jsi si zarazil šroubovák nebo něco do ruky,poškodil pístek nebo manžetu. Musíš tlačit a zároveň točit. Pístek má v sobě šroubovici mechanizmu ruční brzdy

mojedilna.cz/...

To těžko vyrobíš doma bez plánků a kovoobráběčskéhého vybavení

asd1

Truhlářská svěrka na zatlačení pístku a sikovky na otáčení při zasouvání - zadní jede po šroubovici /ta tam je kvůli ruční brzdě/. Pozor na proštípnutí prachovky!

Přípravek jde vyrobit snadno, fiku, pokud "kovoobráběčské vybavení" myslíš pilku/ flexu, pilník a vrtačku tak ano bez toho to jde špatně ;)

rv*

Taky používám truhlářskou svěrku, u které pootáčím otočnou částí při současném stahování svorky.

fik

Právě,to proštípnutí prachovky,ani nevíš kolikrát už jsem to řešil. Kdy lidi různými zlepšováky ten pístek nebo tu prachovku dorasili tak že to bylo na výměnu. Někdo si ani neověří že se ten pístek musí otáčet,nešlo mu to zatlačit,tak to dal pod lis-samozřejmě bzdič zničený-zbytečně. Proto jsem od jistý doby celkem alergický na různé domací zlepšováky,i když netvrdím že to při troše šikovnosti a důvtipu nejde-problém je že hodně lidí tu šikovnost a důvtip nemají.

Ano zajisté by to šlo i ručním nářadím,ovšem je tady otázka,stejně když na to musí sehnat materiál,jestli je to vůbec rentabilní za vynaložené úsilí. Samostatně se ten přípravek dá sehnat už od 400

asd1

Ono blbec to do...e i s přípravkem ;) Pat a Mat hadr... Jj, spousta lidí namá šikovnost s důvtip, navíc k tomu nemají ani soudnost a v klidu montujou brzdy...

anonym*
hodnocení

0x

Tak díky všem jednalo se Octavii 2, ale z časového důvodu jsem to dal raději do servisu, kde jsem sice nechal 700 za práci (desky jsem měl své), ale byl jsem rád, protože by mi to trvalo dva dny :-D Takže díky všem ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]