MIL nebo lidově "grilované kuře", problém s DPF, katalyzázorem a emisnim systémem vůbec
u benzinové fabie je to vadné jedno z několika čidel, u dieselu bych jel hned na diagnostiku, dojetí bych se nebál ale jelů bych defenzivně s minimáním plynem
Známej to napichnul na notas . A zjistil filtr pevných částic Máme to prý vypálit poradne na dálnici . A melo by to byt oka Že to tak taky dela. Chybu smazal a není tam už kontrolka.
Záleží taky na tom, co máte za auto, u jedničkové fabie to dělala lambda sonda, špatný kontakt lambda sondy nebo senzor úhlu natočení volantu, pak to může být cokoliv dalšího ale nejčastěji to jsou u F1 tyto závady.
Na me Fabii zacla tato kontrolka svitit obcas, kdyz byla predelana na LPG. A to tehdy, pokud jsem jel jen pod mirnym plynem ( z kopce).Ze zacatku jsem byl vydeseny, uz to neresim! V servise bylo vzdy vse v poradku, jen smazali na pocitaci chybu. A uz vim, ze casem zhasne varovani samo a pokud zase pojedu "pianko" tak se zase rozne. Ani to uz neregistruji.
atamann
U mé Fabie III kontrolka svítila. Auto jelo normálně, kontrolka nezhasla ano po projetí asi 200km po dálnici. Vymazal jsem chybu, kontrolka zhasla a po několika dnech znovu svítila. V servisu diagnostikovali vadnou lambda sondu. Údajně nějaký signál dávala, ale málo. Výměna v autorizovaném servisu 3700,-Kč.
Vždy se jedná o poruchu motoru. Motor je kontrolkou nakreslen. Vepředu má řemenici, nahoře filtrbox a zezadu přírubu se spojkou a dole tvar olejové vany. Prostě kontrolka motoru.
Egr to může a nemusí být,nám se průběžně rozsvěcuje taky,zkoci to do nouzaku-netahne auto.Kdyz zastavím vypnu motor a zamknu dalkou a odemknu tak sice grilovaný kuře svítí dal ale auto zas jede normálně Citroen xara picasso 2.0hdi 66kw.Na diagnostice nám to vypadalo chybu,vadný snimac polohy plyn pedalu,výměna za origin díl a dělá to furt.
U našeho VW Sharana, při větším zatížení (většinou jízda do kopce) nesvítí tahle kontrolka motoru, ale začne blikat kontrolka žhavení. A rovněž padne do nouzového režimu. Po vypnutí motoru a novém nastartování zase vše OK. Na diagnostice zjištěno, že turbo nefunguje na 100 %, pouze do cca 80 % max. výkonu. Tato kontrolka motoru mi ale svítila při poruše čidla teploty spalin (na DPF). Ovšem vypnutí motoru nepomohlo, svítila stále. A napadlo do nouzáku.
Jirko -kdo dělal diagnostiku a hlavně s jakou-dle toho že to co "sdělila diagnostika" ten kdo ji dělal tomu možná moc nehoví nebo neumí na PSA,další věc je ta, že i nový díl může být KO! Na motoru RHY v Xantii jsem EGR neměl,jaký je ročník vaše autí?Novější už mohou EGR mít + další kurvítka.Takže pokud je, tak jej vyčisti nebo vyměnit a vymazat chyby...Jo jedna důležitá věc-všechny kontakty ,které na toto mohou mít vliv vyčistit!
Mně na Jeep Cherokee obcas "visí" kontakt spojkového pedálu a vyvolá MIL kontrolku. U nekterych aut je možné specifickým podtupem/ 3x zapnout/ vypnout klicek, zapnout klicek spolu se seslaplou brzdou, atd/ vyvolat kod poruchy, jinak na diagnostiku.
kami123
Diagnostika nemusí poznat, zda se jedná o vadný díl nebo kabeláž k němu. Někdy může být problém i na straně řj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.