Nejste přihlášen/a.
Nejspíš falešný vzduch, buď na sání nebo netěsní klapka (je tam těsnicí hmota a když se odrbe tak netěsní).
Ano, přečetl jsem si tvojí, ale ani jedna z věcí to být nemůže. Takže musím hledat někde jinde...
zkontrolovat fci krokového motorku (pokud je nevím jak to ten který koncern řeší,ale u PSA toto dělá právě jen korkáč-obtokový ventil .řeší dodávku vzduch při volnoběhu,kdy je zavřena klapka!)
Ano jsem tatáž osoba. Jak jsem psal, prvotní problém s hodně velkými otáčkami jsem vyřešil tím restartem ECU. Nehledě na to, že dnes je vozidlo na předělání na LPG s tím, že jsem je poprosil, aby mi udělali diagnostiku. Až budu vědět výsledky, kdyžtak sem postnu ta chybová hlášení. Nechtěl bych totiž opravit půlku auta, jen abych vyřešil ten jeden problém. Diagnostika mi snad řekne, že co je tam přesně špatně.
Dost věcí ti diagnostika nenajde a pokud jen projedou seznam chyb tak už vůbec ne. Pokud problém začal po čištění klapky a sání tak hledej tam, na 95% to bude něco v čem jsi se hrabal. Těsnost klapky jsi kontroloval? Těsnost sání taky? Pak jdi po volnoběžném ventilu a po těsnosti podtlaků. Pak asi po snímači polohy klapky (jde proměřit)...
A doporučuju nejdřív dát motor do pořádku a až pak předělávat na plyn...
Tak popravdě řečeno, LPG už tam tedy mám, včera jsem na tom jel už Č.B. - Bratislava a nemůžu si na nic stěžovat, jede to božsky. Oni to dokonce jak to ladili, tak vyladili zároveň asi i původní ECU a ne jen tu LPG ECU a ty otáčky jdou už celkově OK. Takže jsem rád, že jsem nic neposral, ale asi si to jen potřebovalo zvyknout na čistou klapku a sání. Chybové hlášení jim to prý taky nevyhodilo žádné. A jako 305 km za 12 €? Čili za cca 330 Kč? To je hodně na pohodu ne? :D
Nicméně ty otáčky jakoby na volnoběh klesají k těm 1200 pomaleji, než bych si asi představoval, ale řekl bych že u 16 let starého auta je to opravdu detail. Jinak je to v super stavu
Pomalu klesající otáčky je prostě u některých motorů v některých modelech běžná vlastnost.Co ty vonoběžné otáčky už nekolísají?
K té sumičce-co na to-je to Ve starém peu 405 jsem jezdil 1:1 (koruna na kilometr),litr fritovacího oleje za cca (tehdy) 20kč a spotřeba 5l/100.V ropě to bylo o něco víc asi 1,50 na kilometr (30kč litr nafty).Akorát to nebyl závoďák!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.