Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stopem - kamion - zajištění dopředu

Od: nezro odpovědí: 7 změna:

dá se prosím někde dopředu domluvit "stop" kamionem dopředu? něco jako spolujízda, ,,,, řidič by dal vědět, toho a toho datumu jedu do španělska/itálie/francie?

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicko*
hodnocení

0x

Určitě ano, minimálně u každého řidiče, který s tím bude svolný.

sebod*

cicko. To není tak jednoduché. Řidič možná může být svolný, ale majitel auta to většinou nerad vidí.

A jak vis ze řidič není majitel?
ctenar*

Taky by mě zajímali čísla. Tohle není America, kde spousta kamioňáků je owner-operator. Vždycky jsem si myslel, že v ČR řídí dálkový kamion (tahač) v 99% zaměstnanec (jsem ochoten uznat pár OSVČ/DPP řídících tahač patřící zaměstnavateli).

sebod*

Honzo. Když chceš slovíčkařit... Kolik si myslíš, že jezdí majitelů auta s kamionem do zahraničí? Mizivé číslo.A cicko, na kterého jsem reagovala, napsal svoji odpověď tak, že to vypadá, že skoro každý řidič ho do té ciziny vezme,

Podívej, něco málo o MKD vím. Měla jsem firmu s hezkou řádků kamionů a jezdili jsme ven. Vzít stopaře má svoje klady. Řidič si má během jízdy s kým povídat, není tak unavený atd.. Ale má to i hodně záporů. Autonehoda, kdy je stopař těžce zraněn (a nepiš mi, že od toho je pojistka. To by bylo vidět, že o tom vůbec nic nevíš). Nevíš, co je ten řidič zač. Co když to je drobný zlodějíček, který při nakládce ukradne ve firmě maličkost... No a dopravce dostane stopku pro nakládku. Atd..

ffhhf
hodnocení

0x
Tipla bych, že to kamionaci mají zakázané.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Byl jsem takto v Anglii,jenže řidič byl můj kamarád,Navíc jsem část cesty odřídil,protože patřičné oprávnění mám i když už bez profesáku.Dnes je to složitější kvůli kartě řidiče,dřív to šlo na kolečka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]