Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si na léto koupit nová alu kola. Mám Octavii 2 RS a v technickém průkazu mám napsáno ( 7.5 J x 18 ET 51, 225/40 R18 92Y) Pneumatiky letní mám takže chci jen koupit kola. Vybral jsem si tyto ( sbazar.cz/... ) Jediné u čeho si nejsem jistý je ta zkratka ET, v současné době mám ET51 ale na těch co chci je ET40. Budou mi kola pasovat na pneumatiky? Nechci pak zjistit že budu muset koupit i nové Pneu. Díky
pokud nejsou tato kola součástí schválení celého vozidla ( musí být uvedena v TP který vydala Škoda a.s. MB, musí být schválena samostatně, nezávisle na výrobci...
Dokladem o schválení je tzv. "typový list", který musí potvrdit jak prodejce, tak STK, přílohou typového listu je podrobná schvalovací dokumentace, bývá to zpravidla dokumentace z německé TUV...na webu MDCVR se dají najít české předkaldy ...Mimo jiné jsou zde často vyjmenovány přesné podmínky, které je nutné splnit pro montáz kol...například různé úpravy, nejčastěji se musí vyměnit plastové podběhy atd..., tedy provést sportnovní úpravy, která však RS má už z výroby
Hodota ET znamená "zális" samotného disku, když to napíšu polopatě, jde o to, jak "hluboko" vzhledem např. k rovině náboje kola disk zapadne směrem např. dovnitř, při hooodně odlišném zálisu může teoreticky kolo přesahovat přes vnější obrys vozidla, vozidlo by mohlo mít teoreticky větší šířku
Bet typového listu bych to nekoupil
Tak to by neměl být problém si myslím, je tam rozdíl jen 11mm a Technickou prohlídku vozidla mám v zimě takže tu bych udělal na zimních které v TP jsou. Takže Pneu by tedy seděli jo?
vhodné kombinace schválených pneu jsou uvedeny právě v tom typovém listu konkrétního disku, který slouží mimo jiné také k úřednímu doplnění "dalších záznamů" v TP
Mimochodem tyto disky se mi vůbec nelíbí, jsou jiné značky s paprsky konstruovanými tak že opticky kola zvětší o další 1,5 palce a lépe se udržují v čistotě
To ET je jenom zális disku,jinými slovy jak moc bude disk vylézat z podběhu. Pneumatika na to samozřejmě pasovat bude. Jenom se ti tím zvětší rozchod kol na nápravě o 22 milimetrů,jako kdyby jsi dal pod disk podložky. Nevím jak to řeší na octavii,ale mám na svém autě taky liťáky s jiným ET než má být a nikdy to na technický nekontrolovali
jsou to škodovácký kola, takže ET neřeš...škodovka má všechno UNI takže to pasuje napříč modely...taky mám na F1 trinity z F2 ..a pasují skvěle..i v TP je mám (pro rýpaly) ...akorát jak tu psali dřív...tyhle se vůbec nehodí na O2RS ...už jsem to viděl a je to děs..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.