Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rádio Blaupunkt

Od: vencelin odpovědí: 9 změna:

Zdravím pánové. Chtěl jsem zprovoznit starší rádio Blaupunkt ACR Škoda, nicméně po zapnutí je jen zeleně podsvícený prázdný displej, rádio nehraje ani nechrčí a ani motůrek na kazety se netočí. Můžete mi poradit kde by mohl být problém? Je rádio jen zablokované?

Na boku rádia je vylisováno číslo BP5510V2765944, na papírovém štítku pak 7 645 510 364 a nakonec FD 770.

Díky Vašek

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud by bylo funkční, mělo by se objevit něco jako "CODE" - a měl byste mít možnost zadat kód .. když zapnete, mění se obrazovka při ťuknutí na čísla?

doplněno 10.11.16 09:54:

tak se obávám, že kód vám nepomůže. Servis je možný, ale berou si od 500 nahoru. Pokud nemáte (nepoužíváte) ovládání radia na volantu, doporučil bych "noname" rádio s USB vstupem nebo na SD kartu, RDS (bez CD mechaniky !) - běžně se prodávají za těch 500,-

doplněno 10.11.16 09:59:

Ještě poznámka - pokud budete kupovat jiné rádio, pamatujte na svítivost ! Jsou rádia, kde se dá to modré led světlo ztlumit. Ale jednou jsem jel v autě, kdy v noci svítilo celé auto uvnitř hnusným led modro červeným a já neviděl ven... no fuj, přímo nebezpečná věc !

vencelin
hodnocení

Ne, stále jen prázdný podsvícený displej. Jinak je rádio mrtvé.

vencelin
hodnocení

Děkuji za odpověď. Kupovat nové rádio nebudu, mám ještě původní. S no name rádii (shodou okolností v cené kolem té 500) bych byl opatrný. Jednou jsem se nachytal, koupil jsem takové kvůli mp3 a vydrželo hrát cca 2000 km. Naštěstí prodejce nedělal obstrukce a vzal jej zpět.

fik

To jsi měl smůlu na špatný kus. Já jsem zapřísáhlý odpůce levných čínských šuntů,ale elektroniku celkem umí. Kvůli MP3 jsem před 7 roky koupil laciný rádio sencor. Tipoval jsem že to vydrží tak rok,ale ono pořád jede,a není na něm nic špatnýho,všechny tlačítka fungují,všechno svítí a ani ten zvuk není vůbec špatný-překvapilo to

vencelin
hodnocení

Tak Sencor asi nebude úplnej šunt. Todle bylo z Tesca s polskou krabicí a samozřejmě vyrobeno v Číně. Doufal jsem, že aspoň tu záruku by to dát mohlo, ale byl to ještě větší sunt než jsem předpokládal :). Jediná dobrá věc na tom byl design. Střídmý (a v mém vnímáníé vcelku vkusný) bez cinkrdlátek v podobě různých stříbrných ploch a tlačítek. Naštestí Tesco bylo v tomhle fér a vrátilo peníz.

fik

To bude na stejno,sencor jsou taky číňani,tehdy to stálo 990 korun. Než se štvát s nějakým starým keplem ještě na kazety,tak to bych koupil něco takovýho. Nebo z těch opravdu kvalitnějších značek na MP3 taky nestojí o moc víc,teď jsem viděl v kelyně akci pioneer za 1200.

Jediný nedostatek co jsem u toho zaznamenal tak že to má celkem vysoký klidový odběr. Pokud nemáš auto,které to rádio po vytáhnutí klíčku odpojí od energie,tak tyhle laciný rádia dokáží malou baterku vybít klidně už za 5 dní,takže to není pro lidi co vytáhnou auto dvakrát do měsíce

ctenar*

Ceny značkových autorádií začínají těsně pod 1300,-.

mkat*
hodnocení

0x

Nepotrebuješ toto rádio napajať dvoma plusmi? Jedno plus pamäť +druhé plus napajanie .

vencelin
hodnocení

Rádio už jeví známky funkce. Jako neelektrikář jsem se nechal nachytat svítícím displejem a vůbec jsem si neuvědomil, že by to mohla být prasklá pojistka :)). Předpokládal jsem, že pokud by praskla pojistka, bude rádio mrtvé totálně. Po vyměně pojistky rádio ožilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]