Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vectra B termostat, nebo cidlo?

Od: jc* odpovědí: 6 změna:
Zdravim...mam Opel Vectra B 1.6 16v a posledni dobou pozoruju, ze se motor moc pomalu zahriva (pri techto teplotach cca. 8 km do provozni teploty), teplota kolisa (treba na krizovatce na volnobeh spadne o 5 stupnu a trva 2km, nez vyleze zpatky na provozni) a k tomu se pri dosazeni provozni teploty rozsviti kontrolka motoru a sviti porad. Takze to vypada na termostat, nebo cidlo teploty, nebo oboji? A kolik cca stoji oprava? Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

adi*
hodnocení

0x

Dobrý den. Myslím termostat. Cenu netuším.

hodnocení

0x

vidim to na novej termostat je to komplet i s víkem

a k tý kontrolce motoru nejlépe načíst at se ví o co de

já bych šel po EGR ventilu

club-opel.com/...

doplněno 09.11.16 09:15:

ty čidla teploty to má dvě jedno dvoupinové to je pro řj motoru

a to druhý je jednopinový a to je pro budík

obě sou vlevo z boku na straně rozvodů poblíž termostatu

když ti odejde to pro řj tak to většinou za tepla špatně startuje,víc to baští

doplněno 09.11.16 09:17:

a mam vyskoušený že tam pasuje a funguje čidlo z felicie typ motoru BMM s modrým konektorem

jc*
hodnocení

Egr ventil mam vycisteny a zaslepovat ho radsi nechci kvuli emisim, kdovi, co by to udelalo. Ale nerekl bych, ze by to melo mit neco s egr ventilem, protoze az napadne se kontrolka rozsviti presne pri dosazeni provozni teploty. Ale po vycteni zavad budem chytrejsi ;)

hodnocení

0x

Já bych to neviděl tak černě.8 Km v tomhle počasí to je zlaté.Já zahřívám ropáka cca15km.Kolísá o 5°? To snad ani nejde na ručičce poznat.Jestli to dělá pouze cca prvních 30km tak to nechte být-chvíli trvá než se soustava prohřeje

jc*
hodnocení

Nevim, jak na vasem aute, ale na Vectre jde poznat i tech pet stupnu, prece bych si to nevymyslel. Kazdopadne nedelavalo to, az ted posledni dobou. A 8 km se mi zda na toto pocasi dost, pamatuju si, kdyz byvalo -10, tak to tak dlouho netrvalo.

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu termostat, za studena propouští...

Kontrolka - nejlíp načíst diagnostikou. To může být spousta věcí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]