Zdravim...mam Opel Vectra B 1.6 16v a posledni dobou pozoruju, ze se motor moc pomalu zahriva (pri techto teplotach cca. 8 km do provozni teploty), teplota kolisa (treba na krizovatce na volnobeh spadne o 5 stupnu a trva 2km, nez vyleze zpatky na provozni) a k tomu se pri dosazeni provozni teploty rozsviti kontrolka motoru a sviti porad. Takze to vypada na termostat, nebo cidlo teploty, nebo oboji? A kolik cca stoji oprava? Diky
ty čidla teploty to má dvě jedno dvoupinové to je pro řj motoru
a to druhý je jednopinový a to je pro budík
obě sou vlevo z boku na straně rozvodů poblíž termostatu
když ti odejde to pro řj tak to většinou za tepla špatně startuje,víc to baští
doplněno 09.11.16 09:17:
a mam vyskoušený že tam pasuje a funguje čidlo z felicie typ motoru BMM s modrým konektorem
jc*
Egr ventil mam vycisteny a zaslepovat ho radsi nechci kvuli emisim, kdovi, co by to udelalo. Ale nerekl bych, ze by to melo mit neco s egr ventilem, protoze az napadne se kontrolka rozsviti presne pri dosazeni provozni teploty. Ale po vycteni zavad budem chytrejsi
Já bych to neviděl tak černě.8 Km v tomhle počasí to je zlaté.Já zahřívám ropáka cca15km.Kolísá o 5°? To snad ani nejde na ručičce poznat.Jestli to dělá pouze cca prvních 30km tak to nechte být-chvíli trvá než se soustava prohřeje
jc*
Nevim, jak na vasem aute, ale na Vectre jde poznat i tech pet stupnu, prece bych si to nevymyslel. Kazdopadne nedelavalo to, az ted posledni dobou. A 8 km se mi zda na toto pocasi dost, pamatuju si, kdyz byvalo -10, tak to tak dlouho netrvalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.