Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřehlášený vůz

Od: luksssr odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.
Potřeboval bych poradit, zda je nějaké řešení.
Před 3mi lety jsem se odstěhoval narychlo za prací do Ruska. Jedno auto jsem si nechal a vzal sebou a druhé jsem tedy prodával.
Přijel kupec,dohodli jsme se. Dostal plnou moc na přepis a kupní smlouvu.
Dodnes vůz není přepsán. Chodí mi pokuty za parkování apod. a já stále do ČR jezdit nemůžu a vysvětlovat, že vozidlo změnilo majitele a ten hraje mrtvého brouka.
Je nějaké možné řešení?
Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kakamila
hodnocení

0x
Proč platíte pokuty...uveďte toho,komu jste to prodal ... .
Zajděte na úřad a započněte přepis...tedy aspoň z údajů v kupní smlouvě.Auto už dnes bude mít možná někdo další...
luksssr
hodnocení

Nového majitele jsem udal,ale bydlí na Obecním úřadě, takže se to vrací zpět...
A jak započít přepis, když nmam jen kupní smlouvu?
kakamila
Přijdete na úřad a započnete přepis...uvedete údaje z kupní smlouvy...pak už je to na úřadě,jak bude postupovat(neboli,jak si to zákonodárci představovali...)

kakamilo, ale některé úřady na tento postup nepřistoupí a mají spoustu výmluv, že člověk neznalý neuspěje.

doplněno 04.11.16 11:52:

kakamilo, radil jsem jedné paní jak postupovat, skoro již to dopadlo, uřednice se záludně zeptala, paní jí špatně odpověděla, řekla pravdu a bylo po převodu.

kakamila
Takže česky řečeno,nenechat se odpálkovat nějakým ůředníkem...,ale nechat si poradit...a sranda bude,až to bude možné na každém úřadě s rozšířenou působností...neuspějete na jednom,zkusíte jiný...ale to zatím stále NELZE.

mzxy*
hodnocení

0x

také hrajete mrtvého brouka, 3. rokem porušujete zákon, nepodal jste příslušnou žádost..navíc se mezitím změnila legislativa a obávám se že i majitel vozidla...

Postupujte podle dnes platného zákona, předložte vše, co dnes zákon vyžaduje a přepis bude proveden...

A nového majitele si vypátrejte, v Rusku je hodně zdatných Ivanů kteří za dolary tuto službu zajistí

luksssr
hodnocení

Jak provést přepis?

Na některých úřadech to bez nového vlastníka a auta nepřepíšete, jedině být znalý v právních předpisech a nenechat se odbýt. Ale to umí jen někdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]