Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s vypínáním motoru u staršího Forda Transita. Nejprve po vypnutí občas motor ještě chvilku bublal, po nějakém čase spadnul do nouzového režimu. Po reinstalaci řídící jednotky naskočil do normálního režimu, všechno funguje, ale po vyndání klíčku jede motor dál. Musím klíček vrátit a otočit do polohy 2, pak motor okamžitě chcípne. Kontaktoval jsem několik servisů, i značkových, ale nikdo se prý s podobnou závadou nesetkal a nevědí co s tím.
Zadajte prosím typ motoru,obsah,ročník a VIN,skúsim pozrieť katalóg.
Hlási mi,že je nesprávne VIN,tak neviem.: fordparts.com/...
V minulosti som sa stretol s s jedným starým dodávkovým mercedesom,ktorý sa tiež nedal vypnúť.Ten vodič mal z jednej súčiastky domontovaný drôt,ktorým ak potiahol motor zdochol.Je vhodné ísť po palivovej sústave a nájsť tu vec,čo to vypína a potom premerať,či ide do nej ovladacie napätie zo spínacej skrinky.Mal by to byť niejaky ventil alebo klapka na sústave alebo čerpadle.
Typ motoru: 4GE, obsah: 2496, ročník: datum první registrace 12.1.1998 (rok výroby neuveden), VIN: WFOHXXGBVHVK32861.
Neměl by to být voříšek, první volba je závada elektroinstalace, asi spínačky, tomu by odpovídalo to chcípání klíčem v nejaké poloze, u benzínu by to mohlo dělat i palivo - samozápaly.
Na stoleté fiestě mi to dělal modul automatického svícení. Po jeho odpojení problém zmizel.
A co se týče nafťáku, už jsem taky četl o autě, který si nasálo olej z vykloktanýho turba a blafalo na něj. Vzhledem k tomu, že roztočený diesel nepotřebuje pro svůj chod jiskru od svíčky nedal se motor v tu chvíli vypnout. Pro turbo to ale byla rychlá smrt, což nebude tvůj případ, protože s tím evidentně ještě jezdíš po servisech.
To turbo při nouzovém provozu nejelo, ale po reinstalaci naskočilo a jede to už normálně, jezdím takto od léta. Ale blíží se technická a tam by se jim asi nelíbilo, kdyby jim to bublalo s klíčkem v ruce. Jinak v servisech jsou ochotný měnit jednu část po druhé, jestli se trefí, ale to mi příjde dost nákladné. Nejméně rizikové vidím výměnu řídící jednotky za nějakou jetou, na tom se shoduje víc odborníků. Jen je problém s její koupí, nevím podle čeho shánět, asi budou dost velké rozdíly v parametrech a kontabilitě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.