Nejste přihlášen/a.
Zdravím , rozhoduji se pro zakoupení nového (levného) auta nebo JEN ojetého fordu Fus.ale nerad bych v případě výběru nového vozu musel kvůli přezouvání pneu absolovat následné "načítání ventilků " jet do servisu, nebo se mýlím? Má někdo již zkušenost, o kterou je ochoten se podělit. Děkuji všem kdo odpoví k věci ne nějaké tlachy. Dík Olin
samozřejmě, s ventilky do servisu, nebo si koupit diagnostiku a programovat si je sám...včetně školení...
Mají v sobě zalitý zdroj který napájí čip, výrobci deklarují životnost 10 let při konstatní teplotě 18 stupňů
Zdroj se nedá vyměnit, jedině rozřezat a slepit s nejistám vásledkem
Tyto ventilky mají povinně všechna nová auta FORD FOCUS
Děkuji za odpověď i za Vaše dnešní doplnění mého dotazu, sadu kol se zim. pneu si pořídím, jenom jsem potřeboval vědět zda při přehazování se obejdu " bez návštěvy "servisu. Přezutí zatím zvládnu sám, šlo mi o to vědět jak je to s diagnostikou.Údajně špatný nebo žádný záznam v počítači o tlaku v pneu je závadou při STK Olin
tato funkce mi přijde jako uplně zbytečná..normální člověk když jde k autu tak se podívá jestli není kolo podhuštěné a když je tak ho dofoukne a jede..když ne tak jede..nevím proč by na to měla mít speciální kontrolka..kor když ti blbci na STK se už dneska rypou i v tom co vám svítí na budíkách...
Bohužel, v "odborných" médiích se soustavně objevují inforamce o tom že 75 procent řidičů nemá swprávně nahuštěné penumetiky a to je voda na mlýn ekoteropristům, podhuštěné znamenají vyšší spotřebu PHM tak kaučuku ( na výrobu pneu) a v konečném důsledku se tak zatěžuje životní prostředí..to jejich základní logika
ano..a proto dnešnímu světu, který je založen na spotřebě to evidentně vadí..že se spotřebovává a vyrobí nové
pane KRTKU.
i Vám odpovím , všechna auta vyrobená tuším, že od roku 2015 musí být vybavena kontrolkou tlaku vzduchu ať se nám to líbí nebo ne. Vizuální kontrolu obejití auta by měl udělat každý než se rozjede, praxe je ale trocchu jiná, neviděl jsem nikoho, že by se podíval /ráno/ třeba na olej v motoru ani jestli má všechna kola natož pak správný tlak v pneu. Jsem asi staromodní a dnes se asi podobná praxe již nevyžaduje. Olin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.