Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značení parkovacích míst na štěrku

Od: martinkor odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Mám pozemek, jehož povrch je štěrk a potřebuji na něm vyznačit parkovací místa - tzn. značení mezi jednotlivými místy.

Zkoušel jsem barvu, natažení provázku na místo čar a vše šlo hned pryč. Dnes jsem objevil Pavement Marker značky, které jsou ale opět a jen do asfaltového resp. pevného povrchu.

Rád bych nalezl levné a účinné řešení, které vydrží. Napadlo mě řešit pomocí pásovin s dlouhými hřeby, ale to je ekonomická sebevražda...

Děkuji za Vaše podněty, rád bych zde vybral vhodné řešení...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

, veZdravím,
záleží na tom, kolik míst atd.
Na štěrk asi nejlevnější je koupit větší víčka na pl/..., v jejich středu vyvrtat 12 díru, koupit roxor pr. 12mm, nařezat ho na délku 20 - 30cm, pak ho zavařit do děr ve víčkách, zabrousit vršek víčka, nastříkat žlutou barvou a zatlouct do země.
O takto vyrobené a připevněné značky si nikdo nepoškodí pneu (při najetí autem se budou spíš zamačkávat do zeme), budou dobře viditelné a téměř věčné. Údržba bude spočívat v případném ometení štěrku ze značek (1x týdně až 1x měsíčně - podle potřeby).

hodnocení

1x

Když nevidím prostor, těžko můžu radit.

Já jsem použil lešenářskou trubku, natřenou na žluto, samozřejmě připevněnou k zemi.

Opravdu záleží na prostoru, jak tam jezdí vozidla. Zvyk pojíždění aut je taky důležitý.

dejte foto prostoru

ladinpraha*
hodnocení

0x

Natloukl bych tam kolíky z trubky +- 1", výška cca 0,75 metru. Stačí tři na každé straně parkovacího místa.

asd1

Kolíky co jsou blbě vidět, aneb jak si orvat auto ;)

Co "čáry" z dlažby? Trochu pracné, ale vydrží a není problém kdykoliv to překopat..

hodnocení

0x

Jen takový neprozkoumaný postřeh: Na podobném povrchu jsem viděla trčet ze země asi 10 cm dlouhé kousky plastové hadice na zalévání. Jestli to mělo sloužit dlouho, nebo to bylo jen nějaké dočasné řešení, nevím.

marinkor
hodnocení

Mockrát díky za postřehy, myslím že to s těmi roxory není vůbec špatný nápad. Otázka je pak jejich údržba...

Co třeba ale nějaké ocelové lano, provaz atd.? Trubka je již moc vysoká a celkem drahá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]