Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe octavie II

Od: jannovy odpovědí: 4 změna:
Dobry den, nevite, jestli se da sehnat nejaka dobra ojeta octavka 2 v automatu max do 90 - 100 tisic? Nevim,kde hledat,koukam na stranky autobazaru,v recenzich na ne jsou same negativni zkusenosti,tak jsem se chtel zeptat,jestli nekdo nema typ na nejakou dobrou stranku,nebo autobazar. Dekuji a pekny vecer preji. Nový

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nikdo nechce odpovídat a vůbec se nedivím.

1) každý by chtěl super auto, ale skoro zadarmo

2) každý si myslí, že ojetina je prodávaná proto, že si majitel po generální opravě koupil najednou nový vůz

3) jsou dva názory - jeden říká, že dobrá auta v ČR nejsou, protože je tu pančované palivo a lidi nechtějí investovat do servisu, nakoupit tedy jedině v Německu. Druzí, že dovoz znamená stočení km a jedině tuzemsko je záruka. Vyberte si...

Do octávie za ty peníze bych nešel - proč? protože dvojková byla první roky velmi špatná - vychytávali se mouchy novinek. Auto za ty peníze bude pokladnička, do které budete vrážet peníze a stále mít vůz v servisu.

Jestli překousnete ten odpor k jiným značkám, pak za ty peníze máte 2x lépe vybavený vůz, mladší a s jistotou, že servis nebude tak častý... Záleží už jen na výběru podle potřeb, které neznáme.

doplněno 02.11.16 12:29:

K návrhu bych potřeboval znát data:

- jak daleké cesty jsou na jedno nastartování

- kolik lidí bude většinou jezdit

- jaké náklady (stěhování, pes, vozík, ...)

- vaše výška - váha (jen hrubý odhad pro vyloučení některých kusů)

Automaty v levnějších variantách hledejte u benzínu - nafta jsou většinou silné motory, které však často trpí a potřebují servis...

co se mi líbí?

sauto.cz/... - pohodlný, motor ok, problémy s nápravou (repase za 6000,- na 200tis km) a zadní brzdy často s problémem...

sauto.cz/... - příjemný interiér, levné díly, motor dostačující do města a vesnic

sauto.cz/... - jednoduchý motor i výbava - ale je to renault :(

sauto.cz/... - 3dv - pohodlný pro dva lidi, velké dveře, lehké auto se silným motorem...

doplněno 02.11.16 13:04:

Citroen, který není při koupi rezivý, vydrží opravdu hodně - má pozink kastli a pohodlí je super. Náprava na liftbacku tolik netrpí, tj. i brzdy budou lepší než u kombíka... A když nemělo kouli, máte téměř jistotu, že ty km budou pravé.

Přesto doporučuji vzít si nějakého servisáka (zkušeného, nejlépe se znalostí automatů) nebo si objednat prohlídku na STK či autorizovaný servis dané značky. Investice 1000,- do kontroly vozu před koupí se vám může vyplatit !

Oloupaného volantu se nebojte - ten se ničí po pár desítkách km... není známkou stočení km. Náprava na té fotce v inzerci vypadá ok - vydrží zřejmě pár desítek tisíc km bez potřeby zásahu... jinak by to sedělo na prdeli o 5 cm níž...

Problémem bývají žárovky H7 - často praskají. Buď si koupíte nějaké super long life a "odporové drátky"(ty se dávali do fabií se stejným problémem) nebo prostě nakoupíte 10 žárovek do zásoby po 50,- a budete měnit po 1-3 měsících.

Doporučuji napíchnout na diagnostiku - tj. buď ten autorizovaný servis nebo možná i přímo u prodejce. Zjistit chyby - může se stát, že naskočí maličkost, která se pak projeví jako problém - i maličkost uveďte do smlouvy s tím, že v případě problému bude řešit prodejce.

Je to levný vůz, který v případě dobrého zacházení vydrží dalších 10 let !

jannovy
hodnocení

Dobry den, dekuji Vam za odpoved. Vlastne jedina moje potreba je, aby vuz byl v automatu, jelikoz mam zdravotni handicap a nejaky levnejsi do tech 90 000 Kc. V autech se prave moc nevyznam, ani nemam nikoho, kdo by mi poradil, chtel jsem jit do octavky protoze jsem myslel,ze je nejlepsi ceska znacka,ale diky vasi odpovedi do ni nepujdu. Mohl byste mi prosim poradit,jaka znacka by byla vhodnejsi a kde ji na internetu koupit? Dival jsem se na aaa auto,auto esa,skoda plus a bojim se,abych nenaletel,jelikoz jsem cetl spatne recenze na autobazar aaa. Dekuji vam. Nový
jannovy
hodnocení

Dekuji Vam moc za odkazy :) Pujdu do toho Citroenu, to je perfektni i za tu cenu. Dekuji

hodnocení

0x
To bude tezky.
Okta 2 na to, ze to neni extra super auto je totalne predrazena.
Ktomu vybrat oktu 2 s automatem, ktery nebude pred smrti, to bude tezky.
Pro dobry stav budete muset priplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]