Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odblokování autorádia

Od: jan1234 odpovědí: 11 změna:

Zdravím koupil jsem si originál auto rádio blaupunkt na fiat punto 2.Při zapojení my to nenabízí odkodování a na radiu to píše CANCHECK Na žádné knoflíky to neodpovídá.mužete my prosím poradit?*modla* Muj email vondrovijv@seznam.cz Tel 608177680

Odblokování autorádia

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je jednoduché, prostě jste dal do auta rádio, které nezná řídicí jednotka. Pojistka proti krádeži. Pokud je to rádio dodané s autem a spárované s ŘJ, potom je problém při komunikaci s ní - v iso konektoru na radiu jsou k tomu určeny dva vodiče. Ochranu - vyřazení komunikace s jednotkou - lze odstranit, ale je potřeba servisní zásah do rádia. Poslední možnost je, pořídit si neoriginální rádio.

jan1234
hodnocení

Jo mate pravdu než bych si koupil softvér tak si za ty peníze koupím dost slušné radio.Proto scháním kdo to má a zajaký peníz to odkoduje.Jináč radio prodám.Protože my je kničemu.Děkuji za vaše odpovědi.Tět scháním kdo my to radio odkoduje..*modla*

Pokud auto ani rádio není kradené, vůbec bych se nebál navštívit servis Fiatu. Pokud bude s nimi rozumná debata, naúčtují si to pouze jako sw diagnostiku automobilu. Připojí se s PC ke CAN sběrnici celého auta a za minutku mají hotovo (jako na tom videu).

jan1234
hodnocení

Ano máte pravdu,jedině udělat zásah programově do autoradia.Vyděl jsem to na YouTube,jak se nechá jednoduše odkodovat.Ale potřebuji poradit kdo to dělá.Posílám odkaz

Děkuji za odpověd *klik*

Dříve jsem tyto zásahy a úpravy a rekompilace sw dělal, a zase tak jednoduché to opravdu není, jak je to uvedené ve videu. To video má sloužit jako dobrá reklama na jejich výrobek, se kterým to jde přece tak jednoduše. Špatně se ale udělá až z jejich prodejních cen programátoru + SW do počítače - shop.martech.pl/... (kurz asi 6 Kč – 1 PLN). Od toho lze taky odvodit, kolik asi bude stát servisní zásah, kdo něco takového vlastní a chce, aby se mu to zaplatilo. Většina lidí to spíše řeší koupením neoriginálního rádia (které nabízí více funkcí – USB MP3, BT, ...). Investováním času kdo mi to udělá a kolik si za to řekne, moc lidí podstupovat nechce.

To Vaše na obrázku, co si pamatuji, by mělo zvládat taky mp3 z CD. Byly ale dvě verze s/bez mp3.

Abych odpověděl na zbytek Vašeho dotazu, servisní zásah dokáže provést každý autorizovaný servis Fiatu a Alfy.

jan1234
hodnocení

Ano máte pravdu,jestli snima bude rozumná řeč a zajakou cenu.Auto radio neni kradené mám zněj papíry a kartu s kodem.Podívám se na netu po servisech okresu Chrudimi.Děkuji moc za rady.

ogurka
hodnocení

0x
VYŘEŠENO! Tak pánové, není třeba žádných speciálních úprav ( přeprogramování atd.) Také jsem bádal a hledal vyřešení CANCHACK včetně CODE a vše jsem vyřešil uplně jednoduše. Jen mne mrzí, že jsou zde jedinci, co také tento problém vyřešili a nepodílí se. Vyzkoušeno na FIAT FIORINO. Zakoupil jsem starší orig. rádio Blaupunkt a po zapojení 2ks. ISO konektorů ( bez osazení třetího konektoru) se rádio zaplo a hlásilo CANCHACK.1) natáhněte kábel dlouhý cca. 1,5m. a zapojte na zástrčku diagnostiky (viz. obrázek. ) 2) druhý konec káblu zapojte do rádia pře zastrčený ISO konektor k patici (CAN B) ( je neosazen ) 3) při zapnutí rádia se objeví CODE ( čtyř místný kod ) 4) jestliže nemáte kod rádia, tak přes APP STORE v mobilu si zakupte za 112,- aplikaci FIAT BLAUPUNKT CALCULATOR, vepište v.č. a ser. č. rádia a dekodováním dostanete čtyř místný KOD který namačkáte na rádiu.A HOTOVO ! Mne to pomohlo a doufám, že Vám také. Přeji hodně štěstí ...PRk
etho
Resim stejny problem. Muzes prosim upresnit tvoje reseni s kabelem? Kde co propojit?

Propojit CAN rádia s CAN OBD zásuvky.

Odblokování autorádia #2
etho
Zkousel jsem to propojit, ale neuspesne. U radia vim, ale u OBD netusim, do jakeho pinu zapojit kabel/y :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]