Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dají se nějak po domácku opravit plynové vzpěry na autě u kufru? V létě jsou v pohodě ale jak se ochladí padá dolu a nedrží. Dík za nápady.
Ze zkušenosti:
Pokud nehodláte investiva, tak stačí mírně ohnout pístní tyč vzpěry tahem (tlakem) ruky , kolmo na osu vzpěry,. Po každém zásahu vyzkoušet účinnost míry ohnutí.Toto se mně osvědčilo a plní funkci již několik let.
Zdravím -miro
To že něco ohnete neznamená, že to opravíte. To si tam může strčit klacek a je to v podstatě stejné.
V odkazu je vzpěra za 181 Kč.
Miro: Jako myslíte tu tyč co zajíždí malinko ohnout? Jinak se mi moc líbí ten způsob to je právé kutilské řešení pokud bude fungovat super... to mě nenapdalo...
Díky i ostatním za reakce
Jako dočasné řešení super nápad. Vzpěra stejně "umřela", tak než se objedná nová...tak toto řešení ušetří spoustu nervu ("brzdí" jen v místě ohnutí"). Vyzkoušeno a
.
Opravit se to samozřejmě dá (i když ne po domácku). Ale oprava jako taková se rozhodně vyplatí. Zrovna zde zmiňovaný odkaz na gorčáka má z auto komunity velmi pozitní ohlasy. Tento repas je finančně i funkčně mnohem lepší, než kupovat například neoriginální vzpěry.
To je fakt řešení za všechny prachy. Opravdu Vám příjde oprava za 150Kč tolik, že musíte takto prasit vzpěry? Ta vzpěr má různé síly v různých polohách. Funguje to přesně tak, aby Vám při pootevření kufru víko nevyrazilo zuby a přitom aby se od určité polohy samo pomalu otevřelo.
No doma asi ne bude tam únik plynu to znamená :rozdělat (většinou zalisované) naplnit plynem,přetěsnit(spec.nářadí) Tady ho spravují ,ale jestli se vám to vyplatí gorcak.cz/...
Jo,jo z tím klackem je to dobré ,do té doby než o něj zavadíte a dostanete za krk-přinejmenším ,vlastní zkušenost
Bože,to jsi na tom tak špatně že nemůžeš koupit nový vzpěry? nebo je dát odborně repasovat? Správné kutillské řešení,ohnout je,to snad není možný. Pak se nemůžou slušní lidi divit že je na STK buzerují,když se po silnicích pohybují takové vraky a lidi s takovým smýšlením.
Já mám ještě lepší kutilský řešení,narvi tam větev z lesa,ta se nikdy neopotřebuje,nebo kovovou lešenářskou trubku někde ze šrotu,aby to nestálo
Dotyční co se zde vyzvraceli( větev, trubka) a jejich výhrou je koupě nové věci přeji příjemnou neděli snad se kvúli nim nebudu za chvíli topit v odpadcích...
Miro děkuji za radu, je to praktické řešení a lidi co píší o prasárně štve že si koupily nové, neb prasečina na tom nic rozhodně není...
Za mě vše - řemeslník
Když jsi takový řemeslník,tak ti poradím ještě jednu věc. Určitě víš co je kladivo? až budeš mít vytlučené čepy na nápravách,taky se vykašli na nové a hromadění odpadků. Pěkně ten čep rozklepej nějakou trubkou až bude bez vůle. Jenom pak doufám že jezdíš někde pěkně daleko ode mě až se zabiješ. Nebo ještě ti poradím jedno řemeslné řešení,až budeš mít sjeté pneumatiky,normálně prořež nový drážky,co na tom že tam jsou nějaký dráty,s tím si vůbec nelam hlavu. Do motoru nalej fritovací olej až bude v akci za 19,90,olej jako olej,to je jenom lobby výrobců,ten motor to ani nepozná a přece nebudeš utrácet a my ti můžeme jenom závidět jak jsi na to kápl a ušetřil. Nebo co bych ti ještě poradil za osvědčený řemeslný způsob. Jo už to mám,až ti z auta něco upadne,někde za pár kaček si kup klubo vázacího drátu a kombinačky doma snad máš ne? tak to prostě přivaž
Lakomost některých lidí je prostě bezmezná.
Já mám zkušenost,že kdo přemýšlí jestli dát po letech pár stovek za nový vzpěry nebo za jejich odbornou opravu,přemýšlí jak podobnými způsoby ušetřit i na zbytku. Kolik takových jsem měl v dílně a nikdy to jiný nebylo.
Mě zaráží to smýšlení,a určitě to není proto aby jsme my servisáci měli víc kšeftů,výměna těhle vzpěr je tak jednoduchá že to zvládne i většina cvičených opic,natožpak kutil vybavený plochým šroubovákem. Zaráží mě to že vůbec někdo přemýšlí jak to o*ebat. Když chceš mít opici,musíš mít i na banány
Odkud jste?
Jen pro jistotu abych se takovým řemeslníkům a "mechanikořidičům" vyhnul velkým obloukem Nejste vy jeden z těch o nichž se píše v sekci bydlení, jak jen umí své dílo pokur... a ničit tím dobré jméno ostatních řemeslníků?!
Víte diesele, když jsem četl tu radu o ohnutí pístnice tak jsem to bral jako fórek nejakého trolla. Netušil jsem vůbec, že to myslel vážně a už vůbec nechápu, kterak lze opravit danou součástku jejím naprostým zmršením. Ovšem mám známého, který tuto vzpěru opravoval tak, že do ní ruče vyvrtal díru o prům 4mm. Dopadl relativně good - tlak plynu po provrtání ,,naprosto nečekaně´´ vystřelil šponu, která se mu zapíchla kousek od oka.Takže se chvíli ošetřoval . Ale výsledek stál za to - do uvedené díry nyní po otevření víka zasune šroub M4 a ten zajišťuje víko proti pádu. Takže ten POCIT že ušetřil 180 káčé za novou vzpěru zřejmě vyvážil a převážil pocit strachu o oko. Nu což...
BTW - musím se přiznat, že jakožto servisní technik velmi rád jakožto relax koukám na seriál ...A je to! Z praxe bych mohl dlouze vykládat, co jsou někteří zákazníci schopni spáchat a jsem bytostně přesvědčen, že mnozí se právě oním seriálem inspirují.
Obdivuje se, co jsem zde rozpoutal, jednoduchým navrhovaným řešením, které jak doufám neohrožuje jízdní vlastnosti ani bezpečnost vozidla. Jen zpříjemňuje bez jakýchkoliv nákladů obsluhu víka kufru. Jsem přesvědčen také, že řemeslným řešením neni výměna. To dokáže téměř každý. A tak se mění a mění i když to neni nutné. To jen proto, abychom měli klid a jistotu. Často za zbytečné náklady. Dnes jsou schopni někteří: odejde-li jim žárovka, měnit celý světlomet, přestane-li fungovat dobíjení, vyměnit altrnátor, zatím so stačilo nasadit poškozený , nebo napnout uvolněný řemen, nebo vyměnit jednu z diod atd.
Jistota je jistota !
Takto tento a podobné problémy řeší jedině ten, kdo nemá ani základní manuální schopnosti, ale také ten kdo usiluje využít - zneužít příležitosti ve svůj prospěch Tak si každý vyberme podle svých schopností, ale také a to především podle svých možností.
Děkuji za všechny příspěvky, které ukazují na úroveň každěho z nás v tomto oboru, .
Zdravím motoristy -miro
Ještě jedno, levnější řešení tu nezaznělo. A to je koupě někde na šroťáku. Za pár korun se tam dají koupit a na místě odzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.