Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmena ve znacce oleje

Od: ok® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím vás co je na tom pravdy, že by se neměla měnit značka výrobce ve výměně motor. oleje. Jsou důležité ty zkratky SN / SM / CF ACEA A3 / B4, nebo je důležité to číslo?

Do auta jsem lil oil Titan Carat 10W40 a nyní chci vyměnit oil ale v okolí tuto značku už nemůžu sehnat. Můžu ji zaměnit jakoukoliv značkou např. Mannol Classic 10W-40?

Mám Fiat Punto I

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hlavni je specifikace, jakou ma olej plnit. Ne znacka.
ok®
hodnocení

tzn. to 10W40 atd anebo také ty zkratky (sm, cl ...) a ty císla 500.00 - 505.00 nebo tak nějak?

hodnocení

0x
Olej musi plnit jak to cislo (10W40) i tu specifikaci treba 505.00
Zalezi jak na znacce, tak i na motoru.
ok®
hodnocení

toto bylo napsano na stitku u Titan Carat- ACEA A3/B3 CCMC - G5/G4/PD 2
API - SJ/SH/SG/CD/CE/CF

Schválení:BMW
MERCEDS-BENZ 229.1
VW 500 00 a 505 00

a toto u toho Manolu - SAE 10W-40API SN / SM / CF

ACEA A3 / B4 MB 229,1 RENAULT RN0700 VW 502.00 / 505.00

hodnocení

0x
Co mate v tom puntu za motor?
ok®
hodnocení

benzin, 1.1

hodnocení

0x
API (min.) SH a ACEA A3
Takze bych se nebal ten olej pouzit.

fik
hodnocení

0x

Můžeš použít jakýkoliv jiný olej plnící specifikaci,na značce nezáleží. Punto 1,1 předpokládám že ani nemá nějakou interní normu výrobce. Takže v podstatě jakýkoliv jiný 10W-40,většinou všechny splňují API SL/CF a ACEA A3/B3 i ty nejlevnější-to jsou jiné normy,API je americká,ACEA je evropská a to 10W-40 je tuším mezinárodní norma udávající viskózní index a to jestli je to celoroční nebo sezóní olej.

Než na značce oleje,záleží na jeho včasné výměně,použití kvalitního filtru(nejlíp originál),vypouštění oleje za tepla zátkou a jeho důkladné vykapání

ok®
hodnocení

vždy jsem ho měl měnit po 10000km, nebo 1 roce ježdění!

Jenže poslední 2 roky najezdím s Puntem 20000km ročně. V březnu jsem měnil olej a mám nyní najeto12000km, tak nevím jestli ho už ted radeji vymenit, nebo až v březnu

fik

Jestli jsi měnil po 10 tis tak jej měň po 10 tis. Tam máš časový a kilometrový interval,podle toho co nastane DŘÍVE. Když najezdíš 10 tisíc za měsíc tak jej taky budeš muset vyměnit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]