Nejste přihlášen/a.
Měl bych problém s Felícií 1,3 MPI.Zhruba před měsícem mi auto začalo na neutrál chcípat (ne často ale sem-tam).Napadlo mě že to bude špinavou klapkou.Klapka byla zanešená bordelem a tak jsem jí vyčistil.Po vyčištění začaly otáčky na volnoběh lítat do 3000.Nechal jsem jí tedy nastavit,ale bez jakéhokoliv výsledku.
Minulý týden se mi podařilo sehnat novou klapku z pojizdného auta(viděl jsem ho přijet).Po nainstalování se problém obrátil...na volnoběh nízké otáčky 600.Nevím čím už by to mohlo být.Vyměnil jsem snímač otáček,lambda sondu i teplotní cidlo.Jinak se auto za jízdy chová normálně-žádné škubání -nic.Jen ty otáčky na neutrál jsou tak nízké že sem-tam chcípne.Přijde mi divný že za studena na sytič to drží 1000 ot a za tepla těch 600.Jak kdyby to bylo posunutý o 200 dolů.
klapku musíš vyčistit a nastavit spešl programem od motordiagu je na netu volně ke stažení
pokud to nezabere tak nový čidlo teploty
Čidlo teploty mám nové,ale s tou diagnostikou je problém.Já jí bohužel nemám a nikoho s ní neznám a tak sem musel do servisu.Tam to nastavovali a našli tam něco přímo na nastavení klapky,ale bohužel nic(pořád stejné).Mechanik tvrdil že bohužel také neví co by to mohlo dělat protože jiné závady na diagnostice nebyly.Jinak těsnění je tam nové a kontakty ok.
Ještě dopíšu že už jsem klapky měnil dvěma kamarádům a taky se to nikdy nemuselo nastavovat a vše v pohodě.Proto vůbec nevím kde je problém.Já se s tímhle nikdy nesetkal
Jde o to jestli jsi to udělal správně,tam se může lehce něco podělat. Měnil jsi těsnění pod klapkou?-může to přisávat falešný vzduch. Jak jde do klapky ten kabel,tak kontakty stříknout VD. Jinak nevím, Když jsem čistil klapku,ani jsem nemusel dělat základní nastavení,normálně se to srovnalo samo. Jestli máš pořád k dispozici kabel s notebookem,tak zkusit přečíst jestli to tam nepíše nějakou závadu
Já jsem podobný - ne stejný - problém vyřešil výměnou palivového filtru a mám pokoj. Nakonec je tologické vzhledem ke vstřikům Jednobodové vstřikování tak citlivé na čistotu filtru není - stará felda 220 tisíc a taková závada nikde. Manuál u čtyřbodu říká měnit max po 60 - 100 tisících. No byl zas aný. jak jetel. Ale protože je problém s vrácením nového filtru na stejné místo bez sundání nádrže, dal jsem filtr do motorového prostoru před karburátor, jak to bylo kdysi zcela běžné .
Ještě k tomu umístění - včera jsem prošel náročnou technickou bez připomínek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.