Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lambda sonda

Od: tomasd* odpovědí: 6 změna:
Neviem čo mám s autom natankujem 20 litrov prejdem 100km a už mi svieti rezerva podľa palubného počítača mám spotrebu na 100km 7,6l a po 100km a už zas svieti aj keď mi ukazuje po natankovani dojazd 300km môže to byť lambda sonda?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

A budík taky ukazuje málo? Pokud to skutečně ubude na 100 kilometrů tak to může být i plno jiných věcí než lambda sonda. Co je to za auto? trabant nebo rolls royce? to by neškodilo napsat

tomasd*
hodnocení

Je to mitsubishi outlander 2.0 D-ID rv2010

hodnocení

0x

Lambda sonda je vlastne snímač na emisie a býva umiestnený na katalyzátoroch,filtroch pevných častíc.Od jeho výsledkov sa riadi optimálny pomer paliva vzduchu,predstih atď.Je to jeden zo snímačov pre riadenie motora a s vaším problémom to nemá niič spoločné.Skúr by som poukazal na chyby okolo plaváka v nádrži.

hodnocení

0x
Chce to hodit na pc a zkontrolovat, ci nemas zaprany DPF a auto se nesnazi porad dokola regenerovat a nepere tam hodne nafty. Jinak bych zkusil jeste natankovat doplna, kolik najedes. Zda nemas spatny plovak v nadrzi. Protoze spotreba 20l na 100km je krasny :-D

hodnocení

0x

kdyby to byla lambda sonda,tak by ti svítila kontrolka motoru.Jako první bych to napíchnul na diagnostiku.Ta ti napíše,kde je chyba.

jmhad*
hodnocení

0x

Také se přikláním k čidlu /plováku/ paliva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]