Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzání dveří v zimě - čím natřít těsnění

Od: sonja® odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

prosím můžete mi někdo poradit čím natřít na zimu gumy okolo dveří,aby se nestalo,že dveře při větších mrazech nepůjdou otevřít?Díky za odpověď *pusa*

Zamrzání dveří v zimě - čím natřít těsnění

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

3x

Já je mažu glycerínem, ale určitě na to bude k dostání i nějaký jiný přípravek.

alf*

přesně tak, já je stříkal nějakým silikonovým olejem a pak rozetřel hadříkem. Asi před dvěma lety jsem koupil u benzinky takovou tubu co má na konci houbičku podobně jako dnes krémy na boty a tou to jde dobře a vždy dveře otevřu. Je to 20 minut co jsem na to upozorňoval známou aby nedopadla jako před rokem kdy lezla do auta zadními dveřmi které se jí jako jediné podařilo otevřit :)

Stálo to asi 50 korun a počítám ještě tak na dva tři roky tam toho je a to mažu na dvou autech po pěti dveřích.

Jinak nejen k tomuto opatření před nadcházející zimou právě dnes v mladé frontě auto.idnes.cz/...

guli*
hodnocení

3x

A nebo je lepší pořádně namazat sebe a nikam nejezdit*smich*

hodnocení

Tak takovou odpověď beru *palec* určitě by mně to vyšlo možná levněji,protože po prvním *pivo* bych asi byla *ee* :D ale určitě o tom budu uvažovat...*smich*

perda*
hodnocení

2x

Souhlas - rozhodně glycerin, vydrží nejdéle. Jsou k dostání i speciální glycerinové přípravky pro ošetření gumových těsnění, např: www.sportovniauto/...

hodnocení

1x

Prostredky na bazi glycerinu jsou fajn. Ale jenom dokud nemate bezramova okna (a ze primrzaji jedna radost - hlavne, kdyz za ne vlhkost krasne muze). Precejenom mit upatlany sklo od glycerinu...

Na to se pak prave hodi ten suchy teflon, jak jiz psal myslim Celp.

hodnocení

1x

Já osobně na pryžové (gumové )těsnění u automobilových dveří používám silikonový olej.Nechá se použít i glycerin v obou případech se ale musí dát pozor na potřísnění skel.To znamená na nátěr použít kousek hadříku a ne sprei.

guli*
hodnocení

0x

Ahoj,já to mazal klouzkem na gum.rukavice,to je takovej jemnej prášek.

hodnocení

0x

Domnívám se, co motorista, to dva nápady. První špatný, ale druhý už dobrý. Používal jsem indulonu, páč ta byla všude. Dneska používám konkor, páč ho mám hodně. Samozřejmě v obchodech dostanete spostu přípravků, všechny fungují.

Je to ale o penězích.

celp*

Teflon-suchý kluzný prostředek ve spreji.Funguje to a nešpiní.

perda*

Milane jen pro info - glycerin stojí 50Kč/1kg. ;)

perdo, díky za cenu, není to asi tolik (nedokážu ohodnotit), ale snad každá vyzkoušel mnoho prostředků. Pro glycerin bych musel někam jít, a hlavně SI VZPOMENOU, kdešto konkor - šáhnu do dveří a je to OK.

jabraka*
hodnocení

0x

Glycerin používám už třicet let.Na okna ho používám také,nehrozí pak námraza.Ale trochu jsou potíže při jízdě v noci,rozptyluje světlo a zhoršuje se viditelnost.Protože je rozpustný ve vodě,není problém ho smýt.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]