Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolený motor?

Od: kokes* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,mám octávku,1,9,rok 2006 77 kw...dneska mě pri rozjezdu nebo při dvojce a trojce,pak už neslyším nic začalo mě někdo u motora takové tukáni a pak šploucháni..ne vždy!Otevřel jsem kapotu a při kývání autem při vyplém motoře se motor docela hýbe!?má se hýbat?asi ne,že?taknejspíš povolený motor,no zítra stím jedu do servisu...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Octa má dost elektriky na to, aby v případě problému blikla kontrolka - žluté jsou "navštivte servis", červené "ihned stop". Servis asi zjistí, že je tam moc a moc velký problém a bude to stát tisíce... pokud tedy nemáte trochu zkušeností nebo dobrého známého...

Podle popisu chyby bych řekl, že je silentblok motoru na výměnu - v garáži se to dá opravit svépomocí...

Motor samozřejmě musí mít nějakou vůli se hýbat - pokud je to extrémní, může být silentblok urvaný.

doplněno 25.10.16 14:50:

Servis je samozjřemost, zvláště, když něco po servisu začne dělat neplechu a před zásahem byl klid. Nikdo přes internet nedokáže být přímo u vašeho vozu, aby zjistil příčinu - jiná varianta než servis tedy není možná.

kokes*
hodnocení

děkuji,mě totiž měnili turbo,je možné,že to souvisí i stím?ale zajdu do servisu radší...

fik
hodnocení

3x

Nejspíš se ti utrhl silentblok motoru,pravděpodobně reakční vzpěra. Motor ti teď drží jen na dvou bodech a může se hodně natáčet kolem své osy,což je samozřejmě hodně špatně. Pokud je to ono tak oprava není složitá ani drahá,ale musí se to udělat rychle a do tý doby radši nejezdit,než si tam tím poděláš něco jinýho.

Když budeš při tom,samozřejmě bych nechal zkontrolovat i zbylé silentbloky,jestli už to taky nemají za sebou.

Motor se samozřejmě musí pohybovat,od toho tam ty silentbloky jsou,aby tlumili vibrace,ale pokud se mele hodně tak je to špatně

mzxy*
hodnocení

0x

ťukání způsobuje také vadný 2-hmot. setrvačník

kokes*
hodnocení

ne,se spojkou tu nemá nic společného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]