Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podle STK převařené VIN - co s tím

Od: zoufalymajitel odpovědí: 9 změna:

Ahoj lidi.Potřebuji poradit zda se s mým problémem dá ještě něco dělat.Před dvěma roky jsem koupil favorita, který byl měsíc po technické.Původní majitel ho u sebe odhlásil, já jsem si zajel na evidenčku, kde my řekli a napsali do protokolu, že číslo typu motoru je neidentifikovatelné a u sebe ho bez problémů přihlásil.Teď po dvou letech jsem jel ne technickou a mám "Problém" vadí jim, že chybí číslo typu motoru a co navíc, že prý mám převařené číslo karoserie.Tak jsem volal bývalému majiteli a on my sdělil, že jelikož se měnili blatníky které byli shnilé, tak se to muselo vyvařovat.Ve velkém TP žádná výměna karoserie není.No a u nás na STK mi řekli, že prý je to převařené asi z jiného auta tak, že mi technickou nedají.Pak řekli, že podle VIN čísla je to model z roku 90-91 a podle interiéru je to model 94.No a technickou mi teď nikde neudělají, protože je o tom prý záznam i na úřadě kde vydávají techničáky.Takže mám dobré, neshniléa pojízdné auto,kterým potřebuji jezdit denně do práce ALE UPLNĚ K NIČEMU.A nebo taky řečeno jen HROMADU ŚROTU.Tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo neví nějaké východisko z této situace.Díky Míra.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda2*
hodnocení

0x

V podstate neni vychodisko, sesrotovat. A dat bacha pri koupi auta.

hodnocení

0x

a vna jiné technické?

jarda2*

Tak ted uz snad jsou funkcni databaze, kouknou a pujdou po tom stejne...

myslel jsem tam co byl na evidenčce, vzal bych papíry od evidenčky a ...úplatek. Fuj, Milane, jak to můžeš napsat.

Přeci neprodá auto!

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

auto je technicky nezpůsobilé, předchozí majitel pravděpodobně provedl "přestavbu" způsobem, který je v rozporu se zákonem,na jiné novější auto Vám asi neznámého původu použil kus plechu s VIN z původního shnilého auta...Původní majitel bude vědet, jaké auto použil a jakým způsobem auto získal...na úřadu auto v žádném případě zpětně nezlegalizujete...potřeboval by jste oba technické průkazy, od původního shnilého auta i od toho které chcete k přestavbě využít...Některá čísla ze 17-místních VIN by se muselka u obou aut shodovat...a pak by jste ještě musel doložit původ obou vozidel...a obě auta mít fyzicky...ty ale nemáte...když Vám na STK nedělal technik problémy před 2 lety, neměl by je dělat ani dnes...to nechápu...Nechal jste se napálit a koupil slepenec...Řešil bych to s bývalým majitelem...důrazně...

miru*
hodnocení

Dobrý den.Ono se řekne s bývalým majitelem, ale on s tím nechce nic mít,že prý on to měl v pořádku.On dal auto ke kamarádovi a ten mu ho opravil.Víc mi k tomu neřekl.

nespokojenyurednik

No tak to nechte být, když Vám nestojí za to podnikat nějaké další kroky, skoňte hlavu a smiřte se s tím...že jste byl podveden, že Vám bývalý majitel lhal atd...Můj názor je, že je to ukázkový podvod, původ auta by možná zajímal policii, mohlo být klidně kradené...ale to by jste o auto přišel...v každém případě jste v situci, kdy máte auto, která nelze užívat jako auto, a bývalý majitel má Vaše peníze a dobrý pocit, jak s Váma pěkně vyčural...

NÚ, souhlas a *hej*

alfy

mnel sem podobny problem...viřešit se da jenom jednou veci a to dat na technickou jenom papíri...čiže udelat ji na černo dat to nekomu kdo v tom chodi ja sem zato zaplatil 3000 bohužel ale jinak to nejde napalil ste se a už s tim nic neudelate. jeste to on muže svist na vas že ste nekde ukradl auto a ted delata jako nic ...bacha nato LIDI! doufej že to je starý auto a moc krat na stk nepojedeš!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]