Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojetá auta

Od: kovys11 odpovědí: 11 změna:

V poslední době se často setkávám u ojetých aut z bazarů i u soukromníků s informacemi, které jsou podle mě spíše směšné. Uvedu, s čím se v textu u ojetých aut často setkávám:

- nikdy nebourané - těžko se prověřuje

- nekuřák - těžko zjistit

- absolutně bez kosmetických vad - u staršího auta to asi znamená kompletní přestříkání karoserie, protože za tu dobu provozu by jinak těžko bylo bez kosmetických vad

- garážované - nemusí být pravda

- pravidelně a pečlivě servisované - nemusí být pravda

- po velmi pečlivém majiteli - těžko zjistit, jak byl majitel pečlivý

- po starém pánovi ročník 1940, který s autem jezdil velmi opatrně a v zimě nikdy nejezdil - těžko se zjišťuje, jestli opravdu jezdil opatrně a v zimě nejezdil, pokud vyjede na soli jen občas, navíc tento údaj je podle mě dost směšný

- auto jezdilo převážně po německých silnicích - těžko se prověřuje

- auto jezdilo převážně po dálnici, proto minimální opotřebení - nesmysl, když vidím, jak někteří jezdí nadoraz a navíc stav českých dálnic je špatný

- tankoval jsem pouze kvalitní paliva u Shell - těžko zjistit, navíc Shell není dle zkušeností moc kvalitní

- po prvním majiteli z Německa - pokud vám prodejce nedá do ruky origo německý TP, tak těžko zjistíte

- první majitel v ČR - nikoho asi nezajímá počet majitelů v ČR, ale celkový počet majitelů a třeba v Německu auto mohli mít už 3 majitelé

- autem jezdil po celou dobu jen jeden řidič - těžko se zjišťuje, jestli majitel auto ještě někomu nepůjčoval

- do auta dán věčný olej, který již není potřeba nikdy měnit - myslím si, že tento olej motoru neprospívá

- najeto poctivých a nestočených 190 tis. km - nemusí být pravda, navíc v jednom inzerátu mělo auto najeto třeba 240 tis. km a později u toho samého auta prodávající najednou napíše najeto poctivých a nestočených 160 tis. km

- auto s nejžádanějším, nejlepším a nejkvalitnějším motorem 1,9 TDI PD - nemusí být pravda, motor nemusí být žádaný

- motor nebere olej - nemusí být pravda

- auto z dovozu, takže nehrozí riziko stočeného tachometru a právních vad jako u auta z ČR - absolutní nesmysl, protože se stáčí jak auta z dovozu, tak i auta z ČR

Toto je výpis nejčastějších informací u ojetých aut. Osobně si myslím, že tyto informace jsou opravdu směšné, ale asi se najdou i lidé, kteří těmto informacím věří. Jaký je váš názor na tyto informace, které jsem zde vypsal? Nedovolují si prodejci dost, když toto píšou?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
a co tam teda napsat, kdy podle vas se neda nic s jistotou rict?

albatros498022*
hodnocení

0x

Podle mne je na každém kupci jak daleko půjde s prověřením uvedených skutečností a dost lží se odhalit dá o počtu majitelů třebas nerozhoduje je TP je sou i jiné možnosti jak toto zjistit, uvedení nekuřák se poznaz dá snadno, věčný olej neznám tak tady asi je to lež a tak je tomu i ostatních údajů. Prodejce může uvádět co a jak chce a já jako kupec tomu můžu a nemusím věřit je to na mě jestli auto koupím, či nikoliv.

hodnocení

0x

Jaký je názor? Napsat lze cokoliv- to je bez debaty. Takže je lepší dotyčné auto vidět, prohlédnout a projet. Pokud tomu člověk nerozumí, tak je nejlépe jít do bazaru s někým, kdo autům hoví a ví .

Já jsem měl už mnoho aut, žádné jsem nekupoval nové a nemohu si na žádné z nich stěžovat. Je ale pravda, že bych nikdy nekoupil auto v AAA a podobných bazarech, kupoval jsem vždy od příbuzných, známých, prostě auta s jasnou historii.

hodnocení

0x
Jasny ze mas pravdu, ale kdyz napisou o aute vse spatne, tak to nikdo nekoupi. Ktomu auto po duchodci je srot, neb se staci podivat jak jezdi, jak radi atd..
Zlata rotacka oproti PD.
Longlife olej je hnus.
Pretocene je 90% aut.
Jen ten kurak jde poznat, interier je citit.
xyz*

Zlatá rotačka... ale kolik aut ne starších 6-8 let jsou ještě rotačky... a za mě bych řekl, že i zlaté PD.

cechacek*
hodnocení

0x

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají

karel1234
hodnocení

0x

Nedat na medove recicky prodavajiciho a poradne se koukat sam,nebo s nejakym odbornikem.Dost veci se da odhalit i laicky,chce to neco vedet o aute,ktere kupujes.Bohuzel kazde ojete auto je loterie,nikdy se nada odhalit vsechno pri koupi.S tim se holt musi pocitat.A je jedno,jestli kupujes v bazaru,nebo od majitele.Idealni koupe je auto od vlastni rodiny,znameho,nebo primo od majitele treba v nemecku.Znamej takhle kupoval zanovniho ceckovyho mercedesa primo od majitele v nemecku,opravdu vonafka,stari pan se s nim pomalu nemohl rozloucit a jeste asi rok po koupi obcas znamemu zavolal,jak mu mercedes jezdi,jestli je spokojenej a jak se ma.Ale to jsou spis vyjimky.

ad1
hodnocení

0x

Všechno z toho pravda být může (snad kromě věčnýho oleje :D), ale většinou to je ješn návnada na hejly.

Kdo se nevyzná, tak mechanika sebou. Rozhoduje aktuální stav auta, ne co je napsaný v nabídce... A většina aut se prodává před smrtí/ velkým servisem/ po laciné opravě bouračky. Stočit, naleštit, vychválit a najít hejla co to veme - to je 90% ojetých aut v ČR-

mzxy*
hodnocení

0x

místo přidané hodnoty často přidávají jen legendu a funguje jim to...naši občané v supermarketu 5x kontrolují jeden jogurt za 7.90, zda není prošlý, ale v bazaru klidně utratí celoživotní úspory z problematickou plečku, nabízenou jako kvalitní auto, bez důkladné kontroly jen na základě báchorek překupníka...

xyz*
hodnocení

0x

No vezměte to tak, že bazarových aut jsou mraky a aby měl prodávající (hlavně se to týká bazarů) nějakou šanci kupujícího alespoň nalákat na prohlídku, musí tam tyto "reklamní" informace psát. Kupující je v jasné výhodě a může si vybírat a diktovat podmínky a cenu - auto vykazuje, byť jen nějakou vadu -> nechám ho tam a jdu jinam. Jen např. v Plzni na Jateční ulici je vedle sebe hned asi 5 autobazarů. Jen ti, kteří prodávají rarity jsou ve výhodě. Ti si podmínky diktovat můžou ;)

Navíc si myslím, že kupovat auto v bazaru je až poslední možnost. Nejbezpečnější je kupovat auto od známého, pak značkový bazar u autosalonu, pak individuální dovoz auta na objednávku s jasnou historií ze západu a až pak nákup českého auta v českém bazaru.

danys*
hodnocení

0x
Vždyť to ti hlupáci chtějí slyšet! Tak proto to píšou.
Prodával jsem starý auto,na ježdění dobrý, jinak žádná reprezentativní kara. Nejčastější otázka: kolik to ma najeto? Jste první majitel? :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]