Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jaké by jste mi doporučili zimní pmeumatiky v rozměru 185/65 R15 88H? Jedná se o Citroen xsara picasso 1,6i. Přemýšlím o Nokian. Co myslíte vy? Podle toho co jsem četl, tak i když je nějaká pneumatika dobrá v nějakém rozměru, tak v jiném rozměru tak dobrá není. Při zimním období najedu cca 10 000 km, město, hodně dálnice, cca 3-5x na Šumavu. Moc děkuji.
Nokian nejsou špatné - když vynecháte Barum, Matador a čínské šuntoznačky, tak nešlápnete vedle. Dunlop, GoodYear, Michelin, Bridgestone atd - já mám třeba aktuálně Kléber Krisalp a jsou dost dobré (ano, sníh už potkaly loni - pro šťouraly) Stejně tak jsem udělal dobrou zkušenost s Debica, výborně se mi jezdilo i s Vraníky.
dobře děkuji, a co si prosím myslíte o těhle? Michelin Alpin A4 185/65 R15 88T ...jen já mám ve velkém techničáku napsáno 88H, zde je 88T
Ty Micheliny jsou velmi dobré, neprohloupíte. Co se týče rychlostního indexu, u zimáků lze použít i s nižším - cituji z pneumatiky.cz/...
Rychlostní index udává, na jakou maximální rychlost je pneumatika stavěna.
Pouze u zimních pneumatik může být rychlostní index (RI) nižší, než jaký je uveden v TP, přičemž upozornění na tuto nižší maximální rychlost by mělo být umístěno uvnitř vozidla v zorném úhlu řidiče. Alternativně lze také nastavit signalizaci na překročení maximální dovolené rychlosti na palubním počítači. Řidič by z bezpečnostních důvodů neměl rychlost uvedenou na pneumatice překročit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.