Nejste přihlášen/a.
Mám Škodu Fabii dovezenou z Německa a v německých dokumentech, které jsem k autu dostal, jsem zjistil, že předchozí majitel jezdil 6 měsíců s propadlou technickou kontrolou, protože podle toho dokumentu byla poslední technická kontrola v únoru 2012, takže platila do února 2014 a auto jelo na další kontrolu až v srpnu 2014 (v tom dokumentu z technické prohlídky v srpnu 2014 je uvedeno, že poslední technická prohlídka byla v únoru 2012). Přitom podle servisní knížky a německých dokumentů majitel za tu dobu musel najet cca 15 tisíc km s propadlou technickou kontrolou! Auto jsem koupil před rokem z bazaru. Je toto vůbec možné, aby v Německu někdo jezdil dlouhodobě s propadlou technickou kontrolou? Všude slyším, jak jsou Němci pečliví a oni jezdí klidně i dlouhodobě s propadlou technickou kontrolou! Docela mě to zarazilo. Jaké jsou vaše názory?
Proč by nemohli? myslíš že všichni germáni jsou nějaký úbermensch? že tam nemají lidi kteří jsou prasata,na všechno kašlou a je jim všechno u zadku? natožpak auto?. Představuješ si že každé auto co bylo v německu měl 50 letý pečlivý nekuřák v kšandách? že měl mrtvici z toho že přetáhl výměnu oleje o 2 kilometry a pořád to patlal jelenicí?
Zamysli se,je to klidně možné,zvlášť když hodně obyvatel německa už nejsou žádní němci
Příbuzní se zase v Německu divili, že když jsem u nich byl na návštěvě, že jsem nic neukradl, i když jsem mohl. Asi jsem černá ovce národa, protože mě to ani nenapadlo.
Němci na údržbu kašlou, stejně jako ostatní národy. Pro ně je auto čistě spotřební věc. Naopak třeba čech či polák si auta více váží a stará se o něj víc, než je dle manuálu nutné.
Docela často vidím u dovezených aut z německa, že údržba aut je mizerná. Vymění se tak olej. Ale že má auto kabinový, vzduchový, palivový či dokonce olejový filtr... Zákazník si to nepřeje měnit, protože ví, že si za pár měsíců kupuje nové, tak ať si to vymění nový majitel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.