Nejste přihlášen/a.
Tak 1) - kompletní přestříkání znamená ošklivou bouračku před tím... hodně velký důvod nekoupit.
2) nájezd za 9 let u TDI? to jako vážně 19tis km za rok? U TDI? To by musel hodně věcí dokládat - opravdu hodně...
3) než dvojkovou oktu první 2-3 roky vyráběnou, to radší jedničkovou, která byla osvědčená
10 z 10 hlasů - nekoupit
ok - jak myslíte. To stříkání prověřit max. možnou formou. KM a Cebia - to je zbytečná práce - ta firma si data vlastně často vymýšlí... Už bych radši viděl faktury od servisu a u toho servisu se pak dotázal na stav km a faktury, zda servis byl opravdu proveden nebo jsou to falza. Každý autorizovaný servis má databázi na VIN vozu.
I tak - raději bych šel do jedničkové než první roky dvojkové - jestli máte VIN, zkusím trochu popátrat a prověřit
pane bože to jsou zas uvahy... tak za prve, neni řečeno, že když je auto po celolaku, tak že je to sbořenina.. neviděl jsi ještě nikdy auto objete klíčem? pak záleží, jestli to auto je dobře nastříkané.. podívat se proti světlu jestli to není pomeranč nebo někd enějake stečence a taky jestli se dostatečně leskne... pokud je nastříkaná slabá vrstva transparentu tak je ten lak takový matnější.. nájezd 19 za rok mi přijde uplně normalní pro běžneho člověka.. ja na jezdím přes 20 za rok.. mám si koupit radši nějakou 1.4 ktera žere dvakrat tolik? ne diky.. samozřejmě obezřetnost je na místě.. zkusit ověřit KM na stk či na webu, pokud bylo stříkané přes pojištovnu, tak jde zjistit i důvod.. samozřejmě nejlíp zkušeneho mechanika s sebou..každopadně některe už měly filtr pevnych častit a do toho bych něšel.. taky tam litaly ojnice ale to se dá vyřešit ..
Vám se to vyplatí - nevyplatí se to novému majiteli, protože za 160tis km odrovnáte motor a ten nový majitel bude řešit problémy. Auto se přece prodává v momentě, kdy potřebuje velký servis - nebo ne?
Ale nemusíte se rozčilovat - dejte si prášky nebo panáka. Tazatel se stejně rozhodne sám na místě - buď to chce nebo nechce. Tady jsou jen názory dalších lidí podle svých zkušeností. No a moje zkušenost je, že popsané vozidlo (kterých je na webech více než stovka v daném ročníku) bude mít vysokou pravděpodobnost většího servisu.
Spíše můžeme doporučit další možnosti kontrol a ověření, než radit, jestli ten konkrétní kus je dobrý nebo špatný.
Nicméně pokud tazatel bude reagovat s VIN, zkusím zjistit více.
Jasné - prostě sem tam něco upravím, dvouhmotu za jednohmotu... výkon, hlavně výkon,... no a pak to prodám, protože už mi to nejede ... jen ještě stočím km...
Některé motory, kdyby měly nožičky, nakopaly by své majitele do prdelky... Ale jo, však jezděte, třeba za kradenou naftu za 20,-... Vždyť je to vaše...
Já se tu jen vyjádřil, že to auto bych nekoupil.
@xyz - takže jak vidíte, srovnáváte dva nesrovnatelné kusy... Jak píšete (a já psal také), starší kusy jsou ok. Tj. jedničková octa po roce 2004 už vychytaná od chyb a problémů vydrží výrazně více než "nová " octa II těsně po výrobě prvního kousku... Motory jiné, auta jiná - co chcete srovnávat?
Mám 2,0 HDi 66kW r.v. 2001 - má 320tis km. Dělal jsem teď brzdy a spojku - proč investovat do staré mrchy 10 tis? Protože bude jezdit dalších 200tis km, zatímco octa bude v té době na vrakáči.
Proč by měl motor u TDI odrovnat za 160 tisíc? Máme Golfa IV, 1,9 TDI 74 kW a se zcela původním motorem, včetně původního turba a vstřiků a má nalítáno od roku 2003 už 312000 km. Z toho 97 % jen krátké cesty po městě - v létě, v zimně. Auto nehulí, olej nežere a měním ho ne po 15 ale pro jistotu už jen po 10 tisících. I v mrazech -20 °C neměl motor problém s nastartováním.
Ano, turbo by chtělo vyčistit, protože manželka jezdí do 1800 rpm, takže regulace turba občas zatuhne a při větší náloži spadne motor do nouzáku. Tak holt pak s autem chvíli jezdím já a "protáhnu ho", aby se regulace opět rozpohybovala. Odchází dvojhmota... tak nahradím jednohmotou, přeobložím něčím kvalitnějším a nechám zvednout výkon na nějakých 100 kW. Před tím zvýšením výkonu je v plánu kontrola vstřiků a to zmiňované vyčištění a zkontrolování turba.
Jenže ta "stará plečka" je spolehlivější než dnešní moderní "superhyper auta". Ono celkově starší diesely, bez eko kurvítek, jsou hodně spolehlivé, rozhodně víc, než dnešní. Proto taky toho "starého" golfa pořád mám. Nechci kupovat dnešní moderní oturbené vysavače, ani překomplikované eko nafty s DPF. A náš golfík je asi vyjímka potvrzující pravidlo, když zvládá vše bez poruch, co by dle autoteoretiků, měla být jeho smrt.
Se kterým, podobně výkonným benzínem, budu jezdit se stejnou dynamikou turbonafty za 6,5 po městě? A vydrží to auto to, co náš "starý" golf? Nikoli! Dnešní auta jsou stavěná tak na 3-5 let max. trvanlivostí a pak jsou potřeba velké investice. Ty jsou potřeba mnohdy i dříve, kvůli různým poddimenzovaným dílům. Nejlepší je koupit si auto starší. Nejideálněji léty a provozem prověřenou poctivou větší atmosféru.
A k tomu čipování... četl jste správně tu číslovku? Nechci ze 74 udělat 174, ale chci úpravu do 100 kW. Někdo má už rovnou 96 nebo 110 kW motor. Já bohužel ne, tak zvýším výkon. A nechci to ani tak kvůli kilowatům, ale zvýšení krouťáku, čili síly motoru. Ještě pak plánuji 6 rychlostní převodovku. Ta se do 4 golfů taky dodávala. V plánu by byly i xenony s ostřikem, zadní parkovací senzory, digitální klima (ale to už je vyšší dívčí, to do auta dostat).
Traduje se, že pro motor a hlavně dobíjení baterky je dobré mít jednu cestu na nastartování min. 20km. Pokud tedy je do práce 25 a z práce taky 25, pak ano.
Obecně je servis na diesel dražší a častější. Pak už jde spíš o čich majitele - prostě co mu nevoní, to nekoupí.
pošlete sem to VIN - ať vám aspoň trochu pomůžu..
@ludo - 1z372103936 - to je co? to je kód autorádia?
Čau, záleží na tobě.
Taky jsem to neřešil před nějakou dobou.
Kupoval jsem Octavii II 4x4 77kw TDI. Najeto 220 000km za 150 000Kč. Výbava Laurin & Klement proto vyšší cena pro znalce
Zatím spokojenost. Nejezdím zase až tak dlouhý trasy ale se spotřebou se průměrně pod 6l nevejdu to ne. Mometnálně mi to ukazuje 6,2l.
Hlavně řádně vyplněnou serv. knížku. Zjistíš v ní všechno. Jinak ty motory jsou spolehlivý toho bych se až tak nebál.
Jinak nevím důvod přestříkání. Ale třeba já bych si to co jsem koupil taky rád nechal přestříkat jenom z důvodu, že chci jinou barvu. Důvid nikdy nevíš.
Ale nesedí mi počet najetých km. Zdá se mi to málo. Aby to nemělo njeto víc a nechtěl tě stáhnout o prachy jenom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.