Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v srpnu jsem zakoupil auto od původního majitele, bohužel až do této doby zadržoval velký technický průkaz, takže jsem nemohl přehlásit. Nyní se mi konečně povedlo dostat z něj velký technický průkaz, takže jsem šel na evidenční a přehlásit na sebe, nicméně tam přišli na to, že neodpovídá typ motoru danému vozidlu (je namontován jiný, než je uveden v techničáku - a tedy nelze přihlásit).
To je tedy důvod k odstoupení od smluvy, s čímž by neměl být prakticky žádný problém - ale otázkou je, co do odstoupení od smlouvy napsat a zda lze příp. naúčtovat i náklady spojené s tím, že jsem pro auto zařídil pojištění (aby šlo přihlásit) a další problémy, co mi s tím vznikly (běhání po úřadech, telefonáty...)?
Poradíte?
Děkuji moc
Musíte postupně, Nejdříve reklamovat, prodejce závady asi nemůže odtranit závady, pak se jedné o neodstranitelné vady. Tím vniká nárok na vrácení zboží a úhradu nutných nákladů spojených s reklamací. Pokud neuzná prodejce všechny náklady, které mu vyčíslíte a předložíte, musí o nich rozhodnou soud na základě vaší žádosti.
prodejce tvrdí, že takto to už koupil od bývalého majitele - a pravděpodobně se evidenčka tak trochu vůbec nekonala ... (a já jsem kretén, protože jsem kontroloval jen číslo na kastli, zda to není kradený... číslo motoru už mi kontrolovat nenapadlo... Poučení pro příště...)
Nicméně - spíš mi šlo o to, jaké další s tím související náklady by šlo nechat prodejce zaplatit...
V každém případě díky za odpovědi!
co tvrdí prodejce vás nemusí vůbec zajímat. To je jeho problém, nebo i lež. Každopádně reklamovat, požádat o odstranění vady.
Co vše by šlo nechat zaplati prodejce? Vše co uzná za vhodné ON nebo soud. Klidně můžete najmout znalce na vyčíslení náhrad škod, kterou vám způsobil, drobné výdaje za telefon, a další ...a další...
číslo motoru s e neregistruje, registruje se jen typ motoru, a někdy to sám bez odstrojení plastů a použití zrcátek, která má technik na STK nemáte šanci poznat, k tomu slouží evidenční kontrola, jako ochrana nového vlaastníka a současně i registru vozidel, který musí chránit zájmy výrobce, který je nositelem homologace...za vadu odpovídá předchozí majitel a kupní smlouva je neplatná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.