Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokové čištění - odtah, pokuta

Od: rotax odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Někdy v červnu jsem zaparkoval v Brně vozidlo. Byl jsem 3 týdny pryč z ČR. Po 3 týdnech auto na místě nebylo - odtáhly ho. S krvácejícím srdcem jsem tedy byl auto za 2 tis. vyzvednout. I když jsem se cítil ukřivděnej (zaparkoval jsem na místě k tomu určeném, žádná značka-nic žejo v tu dobu... ;(
No..teď mi ale přišla navíc pokuta od magistrátu na 700,-! Opravdu nikomu za to nechci dát už ani korunu, už tak mi příjde 2tis strašný, dlouho mě to mrzelo, a teď ještě tohle. Mám teď finančně navíc hodně složitý období :( ... Přece nebudu platit za to, že jsem zastavil na zákazu zastavení, když jsem tam nezastavil... Nebylo tam když jsem parkoval žejo... Poradíte někdo, jak a co mám udělat, abych těch 700 neplatil? Děkuju...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

batx
hodnocení

1x

V tom co vám od magistrátu přišlo je zřejmě jen složenka a žádná informace o odvolání. Přišlo se mi po blokovém čištění ulic v Praze něco podobného poté, co jsem nalezl za stěračem lístek od městské policie o "podezření z přestupku", přestože zda byl přestupek spáchán nebylo vůbec šetřeno. V dopise byl kontakt na informační středisko magistrátu, poslal jsem tam e-mail s popisem "přestupku" a jménem podepsaného úředníka. Mail mu přeposlali a přišla mi od něj odpověď že tedy zaplatit zatím nemusím, že budu pozván k projednání kde budu moci předkládat důkazy a tak, ale zřejmě to stačilo, už nic dalšího nepřišlo. Nevím jak v Brně, ale v Praze je i možnost žádat TSK o úhradu nákladů spojených s odtažením vozidla, pakliže prokážete závažné důvody, které znemožnily odstranit vozidlo z příslušné komunikace na dobu provádění úklidu.

danys*
hodnocení

0x

Nic neplaťte a rozjede se klasický správní řízení,kde vše tohle uvedete. Můžete předložit i nějaké důkazy, pokud je máte. Pak záleží na ouřadovy z městského úřadu zda mu bude vaše vysvětlení postačující. Pokud ne, zaplatíte správní řízení, 1-1,5k a nějakou tu sankci. Pokud mu to bude stačit a uzná vaše argumenty, neplatíte nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]