Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším nákup svého prvního auta do cca 350tis. Rozhoduji se mezi modely Rapid Spaceback Monte Carlo (1,2 TSI 66Kw), Astra Sports Tourer (1,4 74Kw), Ww Golf (1,2 63 Kw) a nový Renault Megane Grantour (1,6 84 Kw).
Prosím o radu, které auto je z těchto modelů nejlepší.
Děkuji za slušné odpovědi.
Přímo s žádným z uvedených zkušenost nemám, ale vlastním rok a půl Fabia Combi 1.2 TSI 66kw Style a jsem maximálně spokojen. Původně jsem uvažoval i nad Rapidem, ale jak exterierově, tak interierově se mi více líbila právě Fabia, navíc s větším kufrem (v kombinaci s modrou race metalízou jsou to u mě společně s novým Superbem nejhezčí škodovky). S komfortem jsem naprosto spokojený a to jsem přesedlal z BMW e39 523i. Možná jen za řidičem je méně místa pro nohy, jelikož jsem vysoký a sedadlo mám dál. Motor, je naprosto dostatečný, rozhodně není žádný lenoch, na stovku akceleruje svižně i při zatížení. Ani jeho zvukový projev není nic zahanbujícího, i když na volnoběh jen tiše cvaká. Velice se mi líbí zpracování palubní desky. Je jednoduchá, funkční, nikde nic nevrže a působí moderně. Čert vem tvrdé plasty. Jediné zápory, které na autě vidím jsou u stahování oken, kdy po vypnutí motoru tlačítkem nejdou uzavřít, zatímco u startování běžně, klíčkem, by měly jít až do vytáhnutí klíčku ze spínačky a chybějící dojezd u okna spolujezdce, který je jen u řidiče. Počítám, že u současného Rapida to bude obdobné. Toť moje zkušenosti.
Nový auto si kupují podnikatelé nebo ti, co mají možnost dotace od státu na ZTPP - Když je to bez DPH, může být rozumné koupit nové- náklady se rozepíšou.
Nový vůz do rodiny u zámožnějších lidí také beru jako ok - rodinný vůz je potřeba a pořád servisovat starou potvoru...
Vůz pro "singles" má být jednoduchý a bezpečný. Také bych doporučil tu hloupou dacii nebo jiný kousek rok -tři jetý za poloviční cenu, udělal generálku a zbytek vrazil jiným směrem. Ideální jsou vozy téměř nové po kroupách - dovoz z DE.
ze všeho nejdůležitější je, by bylo auto červené...černá nebo bílá střecha je výhodou...toto krtitérium splní jen spaceback, takže spaceback...bohužel, motor TSi s rozvodovým řetězem je skrytou vadou, proto lze doporučit jen motorizaci s novým motorem 1.8, kam už výrobce dává motor s řemenem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.