Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé čelní sklo

Od: nasabi* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám rok po výměně čelního skla a najednou z ničeho nic prasklo znovu. Opravu jsem si nechala udělat v autorizovaném service s vidinou záruky, kterou mi teď ale nechtějí uznat. Sklo + práce byla za 10,5 tisíce. Sklo připojištěné nemám, věřila jsem, že se to už nemůže stát podruhé, bohužel stalo. Opravdu se mi nechce platit zase tak vysokou částku. Je nějaká možnost jak snížit náklady na minimum? Přítel by to chtěl vzít na sebe, o jakou částku by se mu zvýšilo pojistné u Kooperativy? Je také možnost teď připojistit čelní sklo a pak nahlásit pojistnou událost, zřejmě to bude ošetřené nějakými termíny? díky za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Vše je možné, ale říká se tomu pojistný podvod. :-D
Jinak jste hrdý sponzor ne moc dobrého "autorizovaneho" servisu. Dejte si to radši opravit k někomu normálnímu za poloviční cenu

hodnocení

0x
Pojistny podvod? Muze to vyjit i nemusi a bude velky problem. Pozor na to.
Ze to nemate pripojistene , to je vas problem. Ve velke smule se vam to muze stavat casto.

fik
hodnocení

0x

Z ničeho nic prasklo? nebo je rozbil kamínek? pokud z ničeho nic prasklo,tak je to chyba montáže,soudního znalce a na soud. Pokud prasklo po kamínku a nejsi pojištěna,máš smůlu. To co chceš udělat,je pojistný podvod,může ti to vyjít a taky nemusí. Příště si udělej pojistku na přední okno,protože přední skla jdou na dračku. Na feldu to neřeším,protože když se mi rozbije okno,za 200 si přivezu z vrakoviště jiný a přehodím to doma,ale na nějaký dražší auto se ta pojistka vyplatí,kamínek odlítne raz dva.

Jinak taky můžeš ušetřit tím že nepojedeš do autorizovanýho servisu,je i plno firem který se specializují právě na výměnu autoskel

dusger*
hodnocení

0x

Chyba montáže po roce? Špatně přilepené by se projevilo do několika dnů, možná týdnů. Není spíš už auto tak rezavé, že se kroutí?

fik

Snad jsem ještě neviděl ani neslyšel o autu,kterému by prasklo sklo díky tomu že bylo jakkolovi rezavé. Ten rám okolo okne se ti těžko bude natolik kroutit. Jedině mě napadá že by to bylo nalepený s velkým předpětím(příliš moc to sklo utáhli)a v takové poloze jak vytvrdlo lepidlo tak už se to nehlo. Postupně jak se jezdilo a třáslo se to,tak to muselo někde povolit,změny teplot,nějaký větší otřes..

hodnocení

0x

Nevím,ale změny teplot a otřesy? To snad neee, stejně tk jako po roce špatná montáž!

Jistě to byl aniž si pamatujete kamínek nebo podobná nehoda,nakonec o tom ani nemusíte vědět mohl při parkování od okolojedoucího vozu...

Taky jsem si myslel že 2x po sbě se toto nemůže stát-měj jsem vyměněno sklo taky +- rok po výměmě prasklo (ale chytil jsem kamínek.Jenže to byl těsně u stěrače takže jsem nic neviděl až manželka si tohoto po delší době všimla -pak jsem si uvědomil že mi jednou při cestě z práce cosi bouchlo do skla!I přes polévání horkou vodou na rozmrazení se tato prasklina nešíříla!

Pojištovny tvrdí,že v případě tohoto na bonus nešahají ale kdo ví.Jinak -některé to mají nastavené že ubírají bonus dle výše škody atd.i když by to byl poj podvod,myslím že by toto nezkoumali zda-li ano či ne navíc je toto téměř nemožné dokázat že to bylo to které konkrétní auto od kterého vyletěl kamínek!Toto bych zavrhl,nechal oprvit třeba u autoglas-autosklo a pak nové nechal připojistit třeba k PR nebo k havárce!(osobně mám u ČSOB-poj a mám v relaci do 5000 s SÚ 500,kterou jsem právě u uvedené poj a firmy neplatil!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]