Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupili jsme ojeté auto, týden v pohodě jezdili a najednou přestalo startovat. Koupila jsem novou baterii, týden bez problémů jezdila a opět nestartuje. Motor točí, kontrolky se rozsvítí i otáčkoměr reaguje, startér ani neťukne ... Nechala jsem se roztlačit, po ujetí 10 km auto nastartovalo. Druhý den opět nic ... Prosím o radu - díky.
Nj, to je překlep ... motor netočí ... Kdyby byl startér v háji, tak už by auto snad potom nechytlo nikdy?
Měl jsem podobný problém...zkratoval se mi startér.Akorát nechápu jak může motor točit a startér neťuknout
Nevím tedy co máte za auto,ale já měl rozloženou průchodku na statoru startéru kterou prochází kabel do cívky startéru.Také mi to někdy chytlo někdy ne podle toho jak se to zaklepalo,nebo podle toho jestli se tam nedostalo trochu vody.
Jde o Chevrolet Lacetti. Hledám cesty, jestli bychom to přes víkend nějak mohli vyřešit, protože auta potřebujeme v pondělí do práce. A máme pořád dokola nějaký problém ...
Pokud startér ani neškrtne,tak bych ho jako první odpojil a zkoušečkou zkusil jestli jde k němu při startování proud.Pokud ne,je to v kabelech a pokud ano tak bych ho sundal a kouknul na izolace popř. ho rozebral a kouknul co tam může zlobit.Jak jsem psal o tom mém probíjení,tak oprava mě vyšla na 30 minut i s montáží a stála mě 5cm bužírky z kabelu na 380V...šlo o Renault megane II
Bude to špatně dobíjet,ne že by to vůbec nedobíjelo,ale bude to špatně dobíjet. V kombinaci třeba s krátkými trasami to baterka za týden nedá. Zajet do servisu,snad v každým mají tester,změřit dobíjení a baterku a uvidíš co je špatně. Pokud to s novou baterkou startovalo tak problém ve startéru asi nebude.
Řešil jsem to samý,člověk měl pořád prázdnou baterku i když byla prokazatelně v pořádku. Když jsem změřil dobíjení,alternátor místo nějakých 14-14,5 voltu dával jen 12,5-13,takže to skoro nedobíjelo,přitom žádná kontrolka nesvítila
Kdyby to dobíjelo málo tak by baterka měla alespoň trošku proudu a cvrnkla by trošku startérem.Oni píšou že jim to ani nepípne.
Kdyby měli tak velký klidový odběr a auto málo dobíjelo tak by s tím týden nejezdili.Sám píšete že by se baterka do rána vybila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.