Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlenutí lhůty smlouvy povinného ručení

Od: martika72 odpovědí: 3 změna:

Hezký večer všem,mám dotaz. Zavinila jsem dopravní nehodu a mám auto koupené 1 měsíc.Neuvědomila jsem si že mi končí lhůta na smlouvě povinného ručení,končila mi 9.10,ale než jsem stihla zařídit novou smlouvu na své jméno,tak jsem zavinila zmíněnou nehodu a samozřejmě se na to hned došlo.Policista se zmínil že existuje nějaká překlenovací lhůta po ukončení ručení.Nevíte jestli něco takového existuje? Jinak asi budu muset zacálovat opravu poškozenému ze svojí kapsy.Moc děkuji .

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Zajděte si na pojišťovnu,ale moc si naději nedělejte.Vaší povinností bylo pojistit auto ihned po koupi.Je omyl se domnívat,že pojistka původního majitele platí i pro nového pána.Případně škodu za Vás může uhradit ČKP a ta ji bude vymáhat po Vás.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

blahopřeji, s největší pravděpodobností vše zaplatíte, za blbost se totiž platí, kdyby jste se s poškozeným domluvila hned na místě a řešila to bez policie, mohlo být vše jinak...Pokud poškozený nebude hloupý, "zahojí" se na Vás...auto nechá opravit ve značkovém servisu, pokud měl předtím nějaké škrábance nebo další závady, po opravě je už asi nebude mít...Dále počítejte s tím, že budete předvolána na dopravní úřad, kde bude s Váma vedeno správní řízení a pokutě se nevyhnete. Opakuji, nevyhnete, porušila jste zákon, provozoval jste nepojštěné vozidlo...Počítejte s částkou od 5 do 40 tisíc Kč...Překlenovací doba? Vy by jste se jako pojišťovna dobrovolně zavázala uhradit škodu, resp, přijmout závazek k plnění zpětně, za někoho, kdo neplatitil pojistné, resp. vůbec si nenašel půl hodiny k tomu, aby uzavřel pojistnou smlouvu? To by jste brzy zkrachovala...Teď Vám doporučuji hlídat si cenu a rozsah opravy, kterou za Vás pravděpodobně zaplatí ČKP a následne bude po Vás vymáhat... pokud jsou poškozeny pravé dveře a blatník, aby servis nevyměnil všechny dveře a oba blatníky atd...což se běžně v praxi děje...

hodnocení

0x

na rozdíl od pana NÚ, vás polituji. Ale vše jste si zavinila sama. Vozidlo byla na vás již přepsané?

Vy jste měla pojistku jen na měsíc? Proč?

Překlenovací lhůta neexistuje. Pravděpodobně škodu uhradí ČKP, proto je zřízena, a na vás bude vymáhan škodu i s poplatky.

Jejda, to je průser, to bude peněz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]