Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde startovat

Od: davisonek odpovědí: 4 změna:
Zdravím, vlastním auto seat cordoba 1.6, r.v.98. Auto jsem koupil se vším všudy za 21 000Kč z autobazaru. Po dvou dnech nejde ani nastartovat. Nejeví ani žádné známky cvakání nebo zvuku při startování. Po roztlačení nastartovat lze. Navíc mi někam uniká voda, z auta se kouří, nefunguje centrál a el. stahování tří oken. Bohužel jsem mladej a blbej. Nachytal jsem se na pěknej vzhled auta, který mi je teď na h... Neví někdo, co s tim? Popřípadě kolik by mě stála oprava tak zhruba? Otázka je, zda má cenu do auta investovat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Pokud je kastle a podvozek v pořádku, tak by mělo smysl sehnat celý komplet motor a přehodit to. Jinak to je buď najít hejla co to koupí (jako ty), nebo hodit do šrotu, příp. pokud máš místo tak sundat dobře prodejné díly a zbytek ekolikvidace...

Oprava - klidně do toho můeš nasypat dalších 20 tisíc a pořád nepojede...

Ano jsi mladej a blbej, příště si vem sebou dobrýho mechanika aby našel něco použitelnýho...

Baterka příp. spínací startér, chladič nebo těsnění pod hlavou, centrál - kabeláž, čidla, zámky, řídicí jednotka... Hledat díly po vrakáčích, naučit se opravovat. Z nových dílů v servise tě to sežere...

Můžou to být i jen blbosti - vybitá baterka (resp. spíš baterka kaput - sulfidace kvůli vybití), děravá hadice nebo spona a voda teče po motoru, zlomenej drát ve dveřích...

hodnocení

0x

Co stim? Najit mechanika a opravit , ono 18let stare auto , jeste za 21tisic co bys chtel? Pokud lepsi auto , tak jsi mel priplatit. Pokud si myslis , ze do tak stareho auta nebudes investovat , tak jsi na omylu. Budes a casem budes investovat fakt hodne penez.

Auto bez investic je nove auto.

hodnocení

0x

Je důležité identifikovat závady-po dvou dnech nejde nastartovat ale roztlačit ano jde-co a proč vybíjí baterii nebo proč se nenabíjí

-někam uniká voda-najít netěsnost soustavy-zteřelá hadice,prasklá hadice nebo chladič

-z auta se kouří-to je běžné vždyť v motoru se spaluje benzín nebo nafta-zjistit odkud se kouří-prasklé "prohy,špatný vlnovec,koroze výfuku...

Vš mohou být banality za pár korun ale také za pár tisíc ,jen materiál!

Nejprve zkuste dané identifikovat nebo lépe popsat a poté lze stanovit lepší "diagnózu"

otta
hodnocení

0x

ztrácí se voda -- voda natekla do válce

starter netočí protože tu vodu nepřetlačí

oprava: v lepším případě jen těsnění a nebo oprava srovnání hlavy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nejde nastartovat auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]