Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Rozhoduji se mezi berlingem 1,4í r.v. 2005 na LPG 208 200km a fordem c max 2.0 r.v.2006 163 000km jezdici na CNG.Muzete mi prosim poradit?Budu rocne jezdit 8 az 10 tis km...moc vam dekuji
Bláha Luboš
Ten C-max určitě ne. Dojezd na jedno tankování je jen kolem 200 km, nedají se tam nastavit vůle ventilů, takže se zaklepávají a u nás se to nikdy oficiálně neprodávalo, takže je otázka, zda to bude umět někdo servisovat.
Na 8 až 10 tisíc km ročně bych doporučil koupit obyčejného benzíňáka. Levnější paliva má smysl řešit až při vyšších nájezdech.
Na ten nájezd je jakýkoliv plyn zbytečný náklad navíc... motory od citroenu 1,4 byly vyhlášené jako nejlepší z jejich řady benzínu a možnosti berlinga se s fordem nedají srovnat - krásně variabilní pro převoz nákladu uvnitř vozu. Sice mám už druhého forda doma (fiestu), ale dalšího bych asi nekoupil... berlingo je pro mne ta správná volba, ale souhlasím s kolegou, že plyn NE! Plyn patří do plynového vařiče nebo kotle, ne do auta!
U dodělávek je nutné dát si pozor na legálnost, životnost bomby, typ zařízení... Pokud tedy budete kupovat LPG dodělávané do vozu, mrkněte se na datum instalace a požadujte nějaké certifikáty, ideálně i doklady z STK.
Nezapomeňte, že LPG nesmí pod střechu - toto je nejzásadnější důvod, proč bych ho nechtěl.
CNG mam primo u sebe ve meste..to CNG ve fordu je tovarne udelane.Takze zadna prestavba.
jde mi o snizeni nakladu na provoz.Mame s pritelkyni kazdy svoje auto a zivym dva benzinaky a uz nikdy vice...
servis u nas taky delaji.problem je, ze lidi z toho zatim maji strach, protoze to neni tak rozsirene jako LPG.
Ale verim tomu, ze je to nastupce LPGcka.Je to jen otazka casu.Ctu si porad nejaky recenze na obe auta a porad se nemuzu rozkejvat.
Ano, je to tovární zástavba Fordu. Jenže ty zádrhele, o kterých jsem mluvil, platí.
Ford tam sice dával hlavu s tvrzenými sedly ventilů, ale i tak se to při vyšším nájezdu ventily zaklepou, protože motor neumožnuje seřizování vůle ventilů.
Ford oficiálně udával dojezd na plnou CNG nádrž 240 km. Když uvážíte, že většina českých plniček maximální tlak nedá, tak reálně budete někde kolem 200 km. Uznávám, že pokud máte čerpačku kousek od domu, tak se to dá zkousnout.
Co se týče servisu, tak to je otazník. U některých továrních zástaveb je problém v tom, že automobilka použije "neuniverzální" komponenty plynového systému. Když se použije univerzální vstřikovač od známých výrobců, tak ho snadno v plynovém servisu seřídí, opraví. Když tam bude nějaký speciální, vyvinutý jen pro danou tovární zástavbu, tak už může být problém. Jak je konkrétně u toho C-maxu, to nevím, musel byste se poptat v servisu.
BTW Já sám jezdím na LPG, klasická přestavba, ale mám velký nájezd. Při malém bych koupil benzíňáka.
osobně jsem spíše za berlu.Občas zastupuji kolegu a jezdím sice s partnerem (ono je to ale jedno auto lišící se znakem) taky 1,4 ,ale služebák a těžký bezúdržbák.Vozí se v něm parta zedníků i s cajkem,spotřebu nevím,odhad 7-8l,ale trvale naložené.Já bych mu dal plus za vnitřní prostor (nemůžu posoudit forda neseděl jsem v něm),pohodlný posez a nastupování i pro hůře pohyblivé osoby a další + pro něj má posuvné dveře!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.