Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Erg ventil octavia 2

Od: alpa* odpovědí: 6 změna:

Dobry den, pri akceleraci mě auto cca 2 sekundy vubec netáhne. Potiž je pouze v otáčkách

a mezi stupni 4 a 5. Vyhazuje mi to také funkci tempomatu. Když na to šlápnu zakouří se mi

z výfuku. Dle kámoše to prý může být erg ventil. Diky za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Auto na diagnostiku,pravdepodobnou chybou je riadenie turba ak je to diesel.Bolo by vhodné uviesť typ motoru.

doplněno 11.10.16 20:36:

Áno môžete,mne to tiež robí na 1,9 TDI u seatu,ale na diagnostiku by som šiel.

alpa*
hodnocení

1,9 tdi a muzu s ti opatrne jezdit?

hodnocení

0x
Kdy byl naposled měněnej palivovej filtr?
vanad1*

Palivový filtr s tím nemá nic společného. Kdyby byl zanesený, motor nepojede ve vyšších otáčkách. Žádná prodleva by tam nebyla, protože by nebyla nafta v požadovaném průtoku. EGR ventil pracuje v režimu nízkých a částečně středních otáčkách a to jen částečným vspouštěním spalin zpět do sání. Vyřazuje se zaslepením a na chod motoru to nemá praktický vliv. Na smrad z výfuku podstatný hlavně při stání na křižovatce.

hodnocení

0x
Že by byl ERG ventil zalepený karbonem?
Ten motor potřebuje taky nějakou péči a ne jen si jezdit!

mzxy*
hodnocení

0x

co DPF filtr?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]