Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si nejdřív ujasnil, jestli mi to nezníčí baterku nebo nějakým kolísaním neodvaří ještě něco víc. Uvažuji o koupi měniče z 12V na 220V. Koukal jsem, že jsou řazeny podle maximálního zatížení. Máte s tím někdo zkušenost? Jde mi o to, jestli je to vhodné například pouze pro občasné použití nebo by se to dalo používat častěji se zatížením okolo 110W...
Jedná se o něco takového: svetsoucastek.cz/...
Nepíšeš na co chceš ten měnič používat a co znamená občasné použití oproti častěji.
Ale můžeš si udělat jednoduchý test: žárovky předních dálkových světel mají asi 50W jedna žárovka. Takže si sedni do auta, zapni dálkové světla (bez nastartovaného motoru) a vyzkoušej jak dlouho s nimi dokáže baterie bez dobíjení fungovat. Pak si ale nachystej nabíječku a po takovém testu nech baterii v autě znovu nabít.
Takto můžeš zjistit (aspoň orientačně) jak dlouho dokáže měnič fungovat na energii z baterie.
Pokud chceš aby po použití měniče auto ještě nastartovalo, tak test vždy po 5minutách přeruš, a zkus nastartovat.
Zapomněl jsem dodat- při nastartovaném motoru- ne při vypnutém. Nebere to pak z alternátoru?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.