Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Felicii r.v.: 1995, 1,3 spi (jednobodové vstřikování = Bosch Mono-Motronic) 50 kw = 68 koní (obr. v příloze) a už několikrát za sebou se mi stalo, že když jedu z kopce se zařazenou rychlostí (3. stupeň) bez plynu jen setrvačností a na konci kopce před křižovatkou tu rychlost vyřadím, abych začal brzdit, tak v tento moment začne motor zhasínat. Vše funguje jinak naprosto v pořádku, startuje v pohodě, jezdí v pořádku, i v pohodě tahá přívěs 500 kg, jen už se mi 3x stalo, že za studena (cca 5 minut od nastartování) při sjezdu kopce setrvačností po vyřazení rychlosti ten motor nezačal udržovat volnoběžné otáčky a zhasl. Pokud si dobře vzpomínám, tak v jednom případě, když měl tendenci zhasnout, tak jsem přidal plyn a motor se vzpamatoval a pak jel zase bez problému. (Letos jsem měnil vzduchový filtr, svíčky a palivový filtr cca před 3 roky, jen teď musím měnit olej a olejový filtr, ale oleje tam je dostatek (olej to poměrně dost žere).
Předem mockrát děkuji za každou radu, jsem rád, když mužu tuto Felicii spravovat sám doma svépomocí.
Díky
za motorem je čídlo teploty dvoupinové s modrým konektorem dal bych nové
ještě mi napadlo jukni jestli ten rozdělovač nemá velkou vůli -když se vyndá je dole segment a ten je zajištěn kolíčkem a tady vzniká problém časem se to vyčvachtá a kolíček se i přestřihne
Ahoj, to teplotní čidlo myslíš toto: autotypautodily.cz/...
Přesně nevím, v jakých místech toho rozdělovače se mám kouknout na tu vůli. přikládám obrázek v příloze.
Ale ještě jednou připomínám, že to auto jezdí úplně bez problému, jen to chcípe po vyřazení rychlosti při setrvačné jízdě z kopce za studena. Kdyby to byly tyto závady, které jsi uvedl, tak si myslím, že by se projevovaly i jindy.
Teď mě napadl ještě takový detail, že při studeném startu se někdy volnoběžné otáčky vyhoupnou např. na 1050 ot/min. což je správně (motor je studený, tak jsou volnoběžné otáčky vyšší), ale někdy jsem si všiml, že i když byla venkovní teplota nižší, tak ty volnoběžné otáčky byly nízké př. 900 ot/min. Čili se mi někdy zdálo divné proč při větší zimě ten motor po nastartování má nižší otáčky, než obvykle. Ale tento paradox s otáčky se na mém autě děje už dlouho, zatímco problém popsaný výšší se zhasínáním motoru je čerstvý.
Ještě mě napadlo, že ta závada se zhasínáním motoru po jízdě z kopce se projevila potom, co jsem to auto přestal dávat do garáže.
Díky moc za odpověď
Ahoj, díky za tip. Máš nějaké logické vysvětlení, proč by to měla být lambda sonda? A proč to blbne právě po vyřazení rychlosti po setrvačné jízdě z kopce za studena? Ještě jednou díky
To bude nějaká prkotina,máš někoho kdo má diagnostiku? Teplotní čidlo ne to by se přechlastávalo. Může být klidně jenom zašpiněná klapka-zkusit to prostříkat čistícím sprejem na klapky. Může být špatné těsnění rozdělovače a sráží se tam vlhkost,i když to by spíš nestartovalo. Zkus prostříkat VD kontakty na rozdělovači a kabelech ke svíčkám,konektor k trafu. Zkusit koupit nový palec rozdělovače.
Že to někdy po startu chytne vyšší otáčky a někdy jen nižší dělá na felicii i mě a nikdy jsem na to nepřišel proč,zkrátka to tak je a to mám novější MPi. Většinou stačí ťuknout na plyn a otáčky spadnou normálně klasicky 800. Většinou to nastartuje a drží normálně 800,někdy to taky je tak 1100 a pak to spadne na 800 a jaká je venku zima na to nemá vliv.
Může to být zanesený palivový filtr,má malý průtok,nebo už je zkrátka unavený samotný vstřikovač-to by jsi asi musel řešit nějak přes vrakoviště a sehnat celou klapku
Díky za tipy, u toho rozdělovače mám tím sprejem na kontakty prostříknout i uhlíky? U jednobodové Felicie se klapka nemusí čistit, protože přes ní protéká benzín.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.