Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alu clona leto x zima

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

zdravím, máte to někdo? nedaří se mi sehnat na moji přední sklo . když změřím sklo cca 140x85 (dacia sandero) a chci se zeptat clona 150x70 bude vhodná? (150 bez jazyčku)? nebo bude kratka a zbytečně dlouhá do dveří? díky za help

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dnes Alu clonu na zimu nepoužívám,ani jinak nekryju.Ráno případnou námrazu poleju horkou vodou a pak - anise mi nemlží sklo zevnitř neboť voda jej prohřeje *smich* a neškrábu.rychlejší účinnější!V létě ano neboť odráží sluneční svit ale hlavně pokud svítí přímo na palubku a volant není tento horký stejně jako sicny.

Ale pokud Vám jde jen o námrazu-apk poslouží cokoliv na sklo - plachta ,noviny,kus igelit fólie...

Přesně - ideální je to polít, sklo se prohřeje a nezafuní se pak při jízdě.

Ideální do chvíle než zjistíte že sklo mělo někde trhlinku od kamínku a ta se tepelným šokem rozběhne po celém skle.

Kdysi dávno jsem též naivně uvěřil, že horká voda provede to, o čem jste psal. Chtěl jsem vyměnit sklo na služebáku, tak jsem sklo políval doslova vroucí vodou z rychlovarné konve a to za mrazu -8° C Pochopitelně - nic. Prasklinky byly furt stejné, nebyly velké, ale při nízkém slunci oslňovaly. Mechanik se mi pak vysmál, že věřím takovým pitominám a ukázal mi, jak jedině prasklinky rozjet - úderem sevřenou rukou do skla.

Takže od té doby bez okolků a bez potíží polévám čelní skla - už to bude hodně zim. Samozřejmě - nikomu to nenařizuji, když někdo rád škrabe, ať si poslouží dosytosti. Jenže já chci vyjet bez zdržování a přijde mi i bezpečnější, když už od prvních metrů mám krásně čisté sklo a nezamlží se mi, jako po oškrabání. Srovnal bych to s vyhřívaným sklem.

Navíc - je snad naprosto samozřejmé, mít sklo připojoštěné, takže i kdyby nakrásně prdlo - tak kde je problém...

Promone-*palec*,mám stejné zkušenosti ale se svým soukromým autem-taky povouček a horká voda s tím nic neudělala,včetně pojištění skla!

fik

Byl jsi rychlejší,taky jsem se jednou nestačil divit a jenom jsem čuměl na sklo s pavoukama. To je strašný tepelný šok,vlastně ze zmrzlýho polít horkou vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]