Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denní LED světla

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Ví někdo, jak bych zjistil, zdali tato světa púro denní svícení jsou homologována v EU, abych si je mohl bez problémů na STK namontovat na sv auto?

slevnuj.cz/...

Díky předem za ochotu a váš čas.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ušetřete si peníze i čas - tyto "led"jsou k ničemu ! Kupoval jsem je několikrát přes internet a pak si myslel, že to jsou jen čínské náhražky, tak to koupil přímo v mototechně.

Všichni mi říkali, že jsou dostatečně vodotěsné - všechny tyto bludičky vydržely max. 6 měsíců ! je to zbytečné vyhození peněz! Pokud chcete ledky jako denní svícení, opravdu investujte těch min. 1500,- Kč a kupte pořádná světla!

A k homologaci - na plastu musí být přímo uvedeno DR (nebo DRL), určitý certifikační kod pro EU, R4 R87,... atd atd...

Hledejte světla se sklem - ten plast se dříve-později zničí a voda tam nateče. výdrž alternativ je 6-12 měsíců. exterierove-osvetleni.heu/...

- po vyhození cca 1500 za různé podobné typy po 150ti korunách jsem zakoupil opravdu kvalitní, kovové tělo a sklo - 3 roky svítí bez potíží a vypadají stále skvěle!

hodnocení

2x
Kdyby měly, výrobce a prodejce by se tím jistě pochlubil. Tohle je levná sranda, která nemá na autě co dělat.
doplněno 06.10.16 10:48: Takže jinak než dotazem na prodejce to nezjistíte.

albatros498022*
hodnocení

2x

Tahle světla homologaci nemají a navíc krom možného problému s hlídkou PČR nebo na STK je jejich životnost velice krátká díky nedostatečnému chlazení.

fiser22*
hodnocení

0x

Nikde na tom není vyznačená homologace (alespoň ne na těch fotkách), takže zřejmě bohužel...

ctenar*
hodnocení

0x

Proč bys kupoval něco, za co se výrobce stydí, že ani nechce uvézt svůj název?

Proč bys kupoval něco u prodejce, který nechce uvézt, jestli výrobek splňuje zákonné požadavky a jestli ti k výrobku dodá i osvědčení o shodě? Neuvádí to asi proto, že ten výrobek je nelegální čínský šmejd, který je dobrý v lepším případě na osvětlení králíkárny na jednu zimu, než se rozbije a záruku, kterou ti prodejce odmítne.

Nejsi tak bohatý, aby sis mohl dovolit kupovat nelegální šmejdy.

hodnocení

0x
Tyto jsem koupil nekde za par kacek a pak zjistil, ze to ma nakou fejkovou vyrazenou homologaci, ktera oproti origu je zcela jina a tim padem to jsou pozicni svetla a ne na denni sviceni.
Dalsi vec je, ze ta svitivost je spatna. Chce to nake fakt znackovejsi, priplatit si. Nebo si koupit rele pro automaticke roznuti obyc svetel.

hodnocení

Děkuji všem za varování - nekoupím to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]