Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna filtrů

Od: kokes* odpovědí: 4 změna:

Ahoj rádci,blíží se mě výměna oleje v autě,minulý rok jsem kompletně vyměnoval vechny filtry,kabinový,vzduchový,olejový...jasně,že olejový se vyměnuje vždy po výměně oleje,ale mám nechat vyměnit i ty zbylé všechny?mám octávku,rok 2006,1,9 TDI 77 Kw.díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

3x

Kabinový bych měnil jednou ročně nebo každých 30 tkm, podle toho, co nastane dřív.

Vzduchový filtr bych měnil každých 30 tkm (Škodovka udává 60 tkm, ale to už je většinou dávno zanesený a zbytečně to zvyšuje spotřebu).

Nezapomeňte na palivový filtr. Interval výměny je 90 tkm.

hodnocení

0x

kabinový se mění každý rok. Vzduchový podle doporučení výrobce případně jeho ceny. Můj má vydržet 50tis km.

krtek*
hodnocení

0x

u vzduchového je to podle opotřebení..není nic jednoduššího než sundat dekl, odmontovat par šroubků a podívat se jak je černej...když je..vyměnit..

fik
hodnocení

0x

U vzduchového sice je interval,ale je to dost neříkající. V prašném prostředí ujede daleko méně než kde se skoro nepráší. Vzducháč vyndej,když bude čistej tak může zůstat. Když bude takový našedlý až černý tak samozřejmě vyměnit. Olejový filtr se mění s olejem,kabinový každý rok. Ještě jsi zapoměl na palivový,ten pokud nebyl déle měněný tak bych to taky udělal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]