Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou autonabijecku?

Od: martina4* odpovědí: 36 změna:

Zdravim, odesla mi autonabijecka tak schanim novou. Nabijim casto malou baterku do zahradniho traktoru, pak velkou baterku na diesla 74 Ah a baterku fabie. Idealni nejakou automatickou. Cenu tak max 1500,- Dekuji

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

snad šestý rok mám nabijecky-a-startovaci-bo/... - obrázek č. 2 - nabíjím dětem akumulátory do traktůrků (6V) a autobaterie sobě a okolí - nač bych vyhazoval tolik peněz? Kupte toto, ani ne za polovinu

doplněno 04.10.16 09:05:

- máte pravdu - varování mne nenapadlo. Já mám raději údržbové akumulátory, kdy můžu nějak oživit kyselinou a pravidelným servisem... Moje akumulátory mají výdrž cca 7-9 let při pravidelném servisu a kontrole. V některých rodinách jsem viděl gelové akumulátory po 2-3 letech měnit... proto jim nevěřím.

a1arog

Pozor tahle nabíječka není určena pro nabíjená AGM či gelových baterií. (bezúdržbové) .

Je to obyčejné trafo bez elektroniky, takže při nabíjení překročí u nabité baterie 14,8v, což tyto baterie ničí.

Nejlepší poměr výkon/cena má automatická nabíječka z Lidlu za 499Kč.

rv*
hodnocení

0x

Používám z Lidlu, mívají ji tak 2x ročně. Nějaké povídání o ní:

motorkari.cz/...

mopet*
Zrovna tento týden je v lidlu v akci

stavebniczech*
hodnocení

0x

Tak vyražte ve čtvrtek do Lidlu. Už několik let mám od nich nabíječku lidl.cz/... a nabíjel jsem s tim baterky od motorek, přes menší auta až po starého diesela s 100Ah.

Nářadí pro vlastní značku Lidlu většinou vyrábějí velcí výrobci, ale je to za jiné peníze.

Když jsem si hledal recenze na tuhle nabíječku, tak jsem narazil na info, že vnitřek odpovídá nabíječce Bosch za 4násobek ceny.

asd1
hodnocení

0x

Taky můžu doporučit z Lidlu za 500,-

martina4*
hodnocení

Ta z Lidlu neni slaba? At nenabijim dva dny baterku u diesla. Jsem se dival na video k te nabijecce a zarazi me, ze odpojovali baterku pred nabijenim. To se mi fakt nechce. Ona neumi nabijet pripojenou autobaterii?

A co ta? alza.cz/...

nebo alza.cz/...

pokud nabíjíte baterii zapojenou na voze - zničíte si elektroniku, řídící jednotku atd - takže hodně štěstí ;)

vanad1*

A to jste slyšel kde? Akumulátor se odpojuje v případě rychlonabíječky s proudy před 10 A. U běžných 2-4 A není potřeba nic dělat. Nejen že se řídící jednotka nezničí, protože akumulátor pustí napětí max. na 15 V ale ani jí takové napětí nevadí.

A co asi budete dělat, když použijete startovací kabely? Vytrhnete motor...

martina4*
hodnocení

cooo? A jeden pol staci odpojit? I na zahradnim traktoru to vadi?

stavebniczech*

Určitě umí dobít i připojenou baterii, ale otázkou je co na to řekne vaše auto. Baterku jsem vždycky odpojoval, vyndaval z auta a dobíjel doma. Připojení i odpojení je otázkou pár minut.

Dobíjet se má maximálně 1/10 kapacity a pomalejší nabíjení baterii spíš prospěje. Ta z Lidlu dobíjí 3,8A, takže vybitá 74Ah by se měla dobít za cca 20h.

asd1

Všude se doporučuje při nabíjení odpojit (elektronika v autě atd.), ale z lenosti s Lidlem nabíjím připojené (proti vymazání ŘJ bych musel připojit záložní zdroj), má za sebou stovky nabíjení a nikdy problém nebyl. Jak tu padlo alternátor je větší riziko - taky může přebíjet atd. Jediný rozdíl je dozor - v autě jste (takže stihnete zastavit, vylízt a koukat se jak auto pěkně hoří ;), při nabíjení je často bez dozoru (přijdete o divadlo).

Problém může být jen při poruše nabíječky nebo při kolapsu baterky během dobíjení. Ideální by bylo nabíjet baterku v místě kde může vybouchnout bez škody, tj. v prázdné nehořlavé místnosti...

Lidl nabíjí max. 3,8A což je tak akorát, po nabití sama přepíná na udžovací dobíjení = může být připojená trvale. Umí i pulsní nabíjení, gelovky atd. Za ty prachy není co řešit. Navíc jde vyzkoušet a pokud nevyhovujeí tak do měsíce vrátit. Záruka 3 roky, Lidl reklamuje bez problémů.

rv*

Samozřejmě nabíjí i připojenou baterku - snad většina baterku neodpojuje. A takřka jistě se nic nestane - alternátor jí i elektronice vozu dává podstatně větší šlupky. Ale snad u každé nabíječky se udává, aby baterka byla odpojena od vozu.

mzxy*
hodnocení

0x

nejlepsí nabíječky mají značku CTEK

malá, inteligentní, skladná a předevím držák

malým CTEK-em na nabíjení motobaterií za 900,- Kč nabíjím vše, i větší aku, to trvá o něco déle ale NABÍJÍ TO

lipanpan

Zdravím všechny ,co čtou tuto sekci. Též jsem majitelem lídlovské nabíječky. Asi po4 letech bylo nutno vyměnit přepinač funkcí. Když chci dobít baterii v autě,první dobiji již slabou starší baterii,pak ji napojím přes zásuvku zapalovače, a posléze odpojím minus pól a dobíjím v autě. Myslím si, že tato nabíječka nemá chybu, a je v cenové relaci použití/cena dobrá.

rv*

Ten mikrospínač jsem měnil po spoustě let taky, asi je to vlastnost, ale hodnotím kladně i to, že lze vratně rozebrat a opravit.

xyz*

Taky jsem u té lídlácké měnil přepínač... ale byla to oprava za pár korun. Jinak slouží jak na moto tak i auto baterie i AGM.

cinematic*

Souhlas, používám CTEK MULTI XS 3.6 a naprostá spokojenost.

mzxy*
hodnocení

0x

LIDL - nabíječka bude v prodeji v pondělí od 07.00 hod, za 499,_ Kč

kdo nemá na CTEK, až si přivstane a běží do LIDLU

kutilům doporučuji také elektrický rázový utahovák, bude také v NABÍDCE

stavebniczech*

Nerad vám kazím váš despekt, ale nářadí z lidlu je jedno z nejkvalitnějších hobby nářadí na českém trhu. Vyrábějí to pro ně renomované firmy, a proto na většinu můžou dát záruku 3roky. Jen se na to nalepí značky lidlu a prodejce si na tom tolik nepřirazí. Stavím dům a většinu umírajícího nářadí postupně nahrazuje parkside z lidlu. Stejně tak vrtáky, bity, diamantové kotouče a další a další drží daleko lépe než dražší spotřebák ze železářství.

S nabíječkou za pětikilo z lidlu s vniřnostmi bosch jsem naprosto spokojený, ale když si někdo potřebuje honit ego i na značce nabíječky, tak ať si klidně připlatí. ;)

BTW nabíječku mají od čtvrtka (dnes) a na jaře je měli na prodejně asi týden.

xyz*

Tak tak. Truhlařím, takže z lídlu mám pásovku, přímočarku, horkovzdušku, vrtací kladivo, ponornou pilu, mafla, oscilační pilku-brusku a pak nějaké ty drobnosti. Poměr cena/výkon/životnost je skvělá. Za 3 roky používání jsem měl jen 2x mafla v rámci reklamace vyměněného za nový.

Jen akušroubovák mám Makita - dárek od přítelkyně. :)

martina4*
hodnocení

Porad se nemuzu rozhodnout jestli CTEK nebo lidl. Poznam rozdil, ze CTEK je 3 x drazsi? Zase me laka 5 roku zaruka. Fakt nevim. Ale z levneho vercajgu jsem uz vylecen.

stavebniczech*

I když Vám ten lidl vydrží jen přesně 3 roky záruky, tak jste za stejné peníze na 9 letech záruky u 3 postupně zakoupených kusů. :)

Já jsem se zase kdysi po komplikované několikanásobné reklamaci značkové úhlové brusky přesunul k noname, ke kterým dovozci neobjednávají náhradní díly, ale mění okamžitě kus za kus. Ale teď už ty dosluhující postupně měním za lidl.

asd1

Podle mne rozdíl nepoznáš. A dost možná to je naprosto stejná naíječka jen v jiné krabici... Chtělo by to dobrého elektrotechnika který by porovnal střeva (já se v tom hrabat nebudu).

V každém případě tu z Lidlu vyzkoušela spousta lidí a funguje. U té první bez displeje po čase odcházel spínač (snadno vyměnitelný), jinak o problémech s ní nevím... U mne funguje bez problému už roky - desítky až stovky nabíjení (nepočítám)

tobi*

Kdy má být přesně v akci ten rázový utahovák díky za odkaz.

stavebniczech*

Dnes, praktickou zkušenost s ním nemám

lidl.cz/...

tobi*
06.10.16 13:59

Děkuji.

xyz*

Taky jsem o něm uvažoval, ale myslím si, že nemá nastavení momentu. :(

mzxy: Omyl! Nabíječka je v prodeji už ode dneška.

martina4*
hodnocení

Tak sem se rozhodl pro Lidlovou a v patek tam prisel a regal prazny! Tak to kaslu a jdu do CTEK. Jaky model koupit?

martina4*
hodnocení

Tech modelu CTEK je hodne, jakou kopit? Na dobijeni male baterky 12 Volt traktor, jedna stredni Fabie a jedna velka tusim 74 Ah. Nebo alternativu k CTEK neco levnejsiho ale taky tak kvalitniho. Martin

cinematic*

O pár příspěvků výše jsem uvedl model, který mám a jsem maximálně spokojený. Všechno co potřebujete zvládne naprosto v pohodě a ze všech modelů CTEK nabíječek je tuším druhý nejlevnější. Takže doporučuji.

mzxy*

jde o nabíjecí proud, bežný CTEK k dobíjení autobaterií má 3.6 nebo 3.8A, ten vo mám já k nabíjení motobaterií má nabíjecí proud 0.8A, o to déle to nabíjení trvá ale nabije

stavebniczech*

Ten CTEK z výše uvedeného odkazu má v popisu i dobíjecí proud 0,8A, takže je použitelný i na menší akumulátory. Pokud se něco nezměnilo, tak dobíjet by se mělo maximálně 1/10 kapacity baterie, takže 3,6A na 20A motobaterii by bylo moc.

... a nabíječku jsem v Lidlu viděl ještě o víkendu

xyz*

No věci z Lídlu musíte kupovat v den zahájení akce, ideálně ještě dopoledne. Spousta věcí je rychle vyprodaná... čím to asi bude? ;)

asd1

Na C-tek bych se vyprdnul a sehnal Lidl na inzerat. Nebo si ji nachatposlat z eshopu nemeckyho Lidlu, nevim jestli postovny 5 euro je jen po D nebo i do CR...:

lidl.de/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabíjet autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]