Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 406 nejede palivové čerpadlo

Od: 40618 odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny,

mám problém s Peugeotem 406, 1.8,81kw je to starý model.Problém spočívá,že po otočení klíčku nejde slyšet čerpadlo,ani relé...vůbec nic, je ticho.Do čerpadla proud jde.Pojistkavpořádku,alei tak jsem jí vyměnil a relé palivového čerpadla nevím kde najít,věděl by někdo?Akorát jsem jsem se dívaljestli není zaoxidované relé u řídící jednotky,které má na čerpadloo taky vliv.Když jsem točil motorem tak se čerpadlo slabě ozvalo.Vyměniljsem i palivové čerpadlo za jiné,ale nepomohlo.Po otočeníklíčku je stále ticho stím,že po točení motorem s hadice ke vstřikům vystřikl benzín,ale to jen jednou a naposled.Díval jsem se i na kostru od čerpadla,přemístil jsem jí na vybroušené místo.Na co bych se tak mohl ještě podívat? nejsem elektrikář,alepokud by někdo poradilco proměřit multimetrem a jaké hodnoty bych měl naměřit budu rád :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kontakty pod sedačkou pod deklíkem (přívod k k čerpadlu) jste očistil?Jinak ja na své xantii (stejný motor-1,8i16V-81kW typ LFY) taky neslyším čerpadlo.Dále bych prostříkl očistil kontakty na ŘJ a relé u ŘJ (viz obrázek snad pomůže! ne-li pak dp.peuclub -sekci 406 nebo servis)Ještě mne napadlo Hallovo čidlo-snímač otáček klikového hřídele ale to by čerpadlo asi mělo fachat!

Peugeot 406 nejede palivové čerpadlo

hodnocení

0x

pokud to čerpadlo napojíš na přímo po klíčku rozběhne se čerpadlo? nastartuješ?

40618
hodnocení

Dík chlapi za odezvu,sem rád,že jste seozvali.

Diesel: kontakty na spoji u čerpadla nebo i u řídící jednotky i to relé,pojistky vše jsem postříkal,ale zatím bezvýznamně.Ten motýlek na převodovce jsem neřešil,protože jak píšete,to by fachalo čerpadlo.Podíval jsem se i na nárazovou pojistku,rozebral jí a nevypadá,že by jí něco bylo.

Dabel: Prosím tě možná vyzním jako pitomec,ale s elektrikou nemám moc zkušeností,tak se zeptám takto:Napojit na tvrdo znamená natáhnout + z baterky do čerpadla...jsou tam 4 konektory 2 slabe kabely a dva hrubší ty slabé by měly být na ukazatel paliva-plovák a jeden hrubý je kostra a druhý hrubý přívod do čerpadla.Stačí tedy spojit tento s baterkou? Promiň za hloupou otázku,ale nechci nic posrat

Ještě jednou Vám oběma moc dík za postřehy a Váščas :)

sou to ty dva silnější ty sou pro čerpadlo jeden je kostra a na druhej de plus s relé čerpadla

stačí když na skoušku sepneš relé čerpadla nebo mu vyklemuješ silový kontakty

další možností je v pojistkový skřínce najít pojistku pro čerpadlo a přivést na něj zkušebně napětí plus 12V

funkce relé čerpadla -cívka relé dostává z jedné strany plus po klíčku a z druhý strany je ovládána mínusovým impulsem z řj motoru -pokud to napřímo ukostříš mělo by relé sepnout pokaždý po otočení klíčku a tím by mělo naběhnout i čerpadlo,protože silové kontakty toho relé k němu přivedou napětí

pokud tomu nehovíš najdi někoho kdo se aspon trochu vyzná at si neuděláš zbytečně nákou škodu *palec*

40618

Super Dable díky.Zitra zkusim a dam vedet.Autu uz ublizit nejde bylo vykradene,vyrabované,chci alespon ten motor,proto sem se ptal kde co hledat resp. jestli to tam jeste vubec je.

40618

¨Tak jsem dneska zkousel napojit + na pojistky ktere maji co docineni s cerpadlem a nezmenilo se vubec nic,tak jsem tedy napojil + primo na cerpadlo a uz po pripojeni kostry zacalo cerpadlo tlacit.Auto bohuzel stale nechce chytit,ale nicmene cerpadlo " facha".

Tak ti dekuju,alespon si me priucil necemu novehu " jak nouzove zapojit cerpadlo" dik moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]