Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto dýmí, co s tím?

Od: marianb odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chci se zeptat, mám octavii 2013, 2.0TDi a cca. od 2000 otáček dýmí černě. I když stojím na místě a vytočím motor do otáček nad 2000. Diagnostika píše DPF filtr (ujetá vzdálenost příliš nízká), jinak nic.Nicméně DPF filtr byl vyndaný a nevypadal až tak zanešeně, auto má najeto 170tkm a z 85% dálnice, takže pochybuju, že by to bylo tím. Nevíte čím by to jiným mohlo být? Spotřeba normální, ani olej nežere, vzduchový filtr vyměněn...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,tady máš zakladní diagnostiku. ;)

Auto dýmí, co s tím?

hodnocení

0x
Černý kouř je známkou nemaleho opotřebení motoru, zbavit se toho. Třeba mělo stocene km.
marianb1
hodnocení

No nevím, auto mám od novoty, takže km pravé...

hodnocení

0x
Spis tak 470k km ne?

roming
hodnocení

0x

To je karbonizovaný vzduch, to dezinfikuje... to je dezinfikce :)

hodnocení

0x

co nechat zkontrolovat vstřiky zda choděj jak mají a koukněte jestli neni ohoblovaná vačka

marianb12
hodnocení

Ok, zkusím nechat zkontrolovat vstříky. Jinak ohoblovaná vačka nevím, dělali se komplet rozvody před měsícem...

hodnocení

0x
Mozna se snaží z nějakého důvodu regenerovat a pere tam porad naftu. Pokud s tím litas po dálnici a diagnostika píše chybu tak je třeba ten filtr plny nebo jsou vadne diferencni snimace. Nebo ko vstriky.

dankju*
hodnocení

0x
Menil jste palivovy filtr?
Zkontrolovana vaha vzduchu je? - vypada to ze jde moc paliva pri urcitych otackach tzn muze byt vada na privodu vzduchu nebo prilis velky privod paliva
Zkusil bych jeste vycistit DPF filtr pri jizde - na dalnici a drzet motor ve 3000 ot/min. aspon 10-15km. Diky tomu se to vycisti trochu a muze to prestat, nejlevnejsi varianta.

hodnocení

0x

Cca ve 140 000 naj km mi začalo taky vozidlo dýmit.Okolí výfuku (plasty nárazníku) bylo černé.Pak jsem si všiml při jízdě v noci, že zamnou lítají jiskry.Příčina byl prasklý DPF.Jelikož nedosáhl diferenčního tlaku jako při zaplnění, regeneroval vždy po 400 km a při tom to dýmilo a lítali jiskry.Diagnostika psala nedosažení času diferenčního tlaku.Regenerace provedena preventivně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]