Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, mám octavii 2013, 2.0TDi a cca. od 2000 otáček dýmí černě. I když stojím na místě a vytočím motor do otáček nad 2000. Diagnostika píše DPF filtr (ujetá vzdálenost příliš nízká), jinak nic.Nicméně DPF filtr byl vyndaný a nevypadal až tak zanešeně, auto má najeto 170tkm a z 85% dálnice, takže pochybuju, že by to bylo tím. Nevíte čím by to jiným mohlo být? Spotřeba normální, ani olej nežere, vzduchový filtr vyměněn...
Cca ve 140 000 naj km mi začalo taky vozidlo dýmit.Okolí výfuku (plasty nárazníku) bylo černé.Pak jsem si všiml při jízdě v noci, že zamnou lítají jiskry.Příčina byl prasklý DPF.Jelikož nedosáhl diferenčního tlaku jako při zaplnění, regeneroval vždy po 400 km a při tom to dýmilo a lítali jiskry.Diagnostika psala nedosažení času diferenčního tlaku.Regenerace provedena preventivně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.