Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký rozmer pneumatik zvolit?

Od: bbb® odpovědí: 5 změna:

řeším jak vybrat správně rozměr pneu pro C3 a na co to má vliv?

Podle VTP má být 175/65 R14 - variabilní provedeni 185/60 R15 a ty mám ted letní.

Jaký je v tom rozdíl a jaké koupit zimáky?

A značku ne tu nejdražší ale dobrou kvalitu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kupte podle ceny - tady není v podstatě žádný rozdíl... ale cena někdy může překvapit...

Dobré zimní jsou "levné" - SAVA, drahé Michelin.

doplněno 27.09.16 11:55:

Pokud vraník, pak "vraník green diamond" - a ty se nedělají u všech rozměrů (jiné nebrat) a jen v případě popojížděk na horách - je super na sníh a led, ale při jízdě nad 50km/h hučí jako blázen. Vyvážení takové pneu na plechu může být 30-50g závaží, na hliníková kola bych vůbec nedával.

hodnocení

0x

Neřešil bych rozdíl ve velikosti, 15"budou asi o cca 200kč dražší osobně jsem po koupi auta (xantie)měl zimní micheliny po jejich dojetí pak 4 roky jezdil (ze zadu ještě dojíždím) BF Godride Winter G 17570R14 (made in UK) a spokojenost ,dokonce mi přišli o něco lepší než předchozí micheliny.Jinak jsem narazil na docela levné Nokiany (v rozměru 165/70R13) tak silně o nich uvažuji koupit synovi na P106 na zimu-denně dojíždí do práce kousek na Vysočinu.

doplněno 27.09.16 20:04:

jipodpet® s těmi vraníky bych si tak jistý nebyl,zejména pkd by šlo o Green Diamond tak ve většině ropubliky nejsou zrovna nejlepší volba-Např u nás v loňském roce byl sníh snad 4 dny a to ihned solili a silnice byly mokré.

mytrix*
hodnocení

0x

Rozdíl je asi jen následovný:

- pneu s nižším a širším profilem vypadá na autě lépe
- širší pneu má lepší stabilitu na suchu/mokru - lépe drží stopu
- širší pneu má o něco vyšší spotřebu

To jsou všechno spíše takové pocitové rozdíly. Osobně doporučuji zvolit 185/60 R15, je to takový běžnější rozměr. Na druhou stranu na tento rozměr musíte mít i disky!

Podstatnější rozdíl je pak v tom, že pokud používáte sněhové řětězy, tak mohou být povoleny jen s určitým rozměrem pneu - viz techničák.

asd1
hodnocení

0x

Záleží kde se jezdí. Ve sněhu jsou obecně lepší užší, navíc cenově sada vychází líp než R15 - za stejný prachy nekoupíš střed ale to nejlepší - spočítej si za kolik pořídíš sadu kol R14 a R15, ráfky + pneu (ráfky plech - nemá velké díry kde namrzne kus ledu) R15 bych dal pokud to jezdí dálky, dálnice atd. Kolem komína, město, okresky, hory R14

Zimáky - za nejlepší volbu považuju TS 850 (resp. dal bych novější verzi TS 860), Ultragrip 9, A5, nejdražší nejsou a kvalita je výborná, cenově od průměru moc daleko nejsou. Z levných Sava.

hodnocení

0x

Já bych Vám na zimu doporučil protektory Vraník. Určitě byste byl spokojen.

např. pneubazar.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]