Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polosa Felicia

Od: rybajda® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, prosím o radu ohledně poloosy Felicia (1997 1.3 MPI). Zakoupil jsem novou kompletní pravou poloosu (na obalu je napsáno Favorit, Felicia 91+) , ale když jsem ji začal montovat, zjistil jsem že je asi o 2 cm kratší než ta stará, abych dotáhl hlavní matici, musel jsem poloosu povytáhnout ve vnitřním kloubu, natáhla se tedy poněkud i manžeta vnitřního kloubu. V této oblasti jsem laik, takže prosím o radu. Existují krátké i dlouhé poloosy na toto auto? Nebo je to tak správně? Začal mi i kapat olej ve spoji, ale to je pravděpodobně gufero, které jsem neměnil, asi jsem měl. Děkuji za rady s pozdravem Milan R.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x

To je nějaká ta laciná replika ne? to bych se ani nedivil že je to krátký. Pokud vím tak ne,je jen jedna délka polosy,pokud to nesedí,tak reklamovat,protože takhle nemůžeš jezdit,někde ti to vylítne,nebo ti povalí olej z převodovky případně se rozerve manžeta.

Můžu se zeptat na důvod výměny celé poloosy? pokud není stará mechanicky poškozená,tak kup jen klouby a přehoď je. Nějaký trošku kvalitnější klouby a máš po starostech

hodnocení

Byly oba klouby vyrachtlaný, vnějsí i vnitřní, vnitřní velmi, nedalo se jezdit, při přidání plynu rachot. Nejsem zdatný mechanik a bylo pro mne jednodušší to prostě přehodit celé. Teď jsem ji vytáhnul, fakt je kratší, jenomže už je trochu pomordovaná, jsem zvědavý jak se k tomu postaví prodejce. Je to replika, ale není to čína, je to nějaký ital, nechtěl jsem to nejlevnější a prodejce se dušoval že to ještě nikdo nereklamoval...

Polosa Felicia
Polosa Felicia #2
fik

To je jedno,zkrátka to není pasující díl. Na feldu nevím o ničem že by nějaké typy měly kratší nebo delší poloosy. To leda že by to bylo jen na favorita,ale i ten mám pocit že má stejný poloosy. Rozdíl byl jenom v drážkování na vnitřním kloubu,ale to nemá na délku vliv.

Reklamovat,za vrácené peníze koupit klouby,prodávají se jak vnitřní tak vnější,jestli si na to netroufáš tak to odnes nějakému mechanikovi,on to má za 15 minut přehozený,na tom není nic těžkýho

skoda-dily.cz/...

skoda-dily.cz/...

hodnocení

Děkuji za odpovědi, udělám to tak. Hezký večer.

tady něco k výměně *palec*

vectra-club.cz/...

hodnocení

Děkuji za odkaz, ale upřímně, trochu jsem to nepochopil, když pomineme ten příšerný pravopis, ten konec jsem nepochopil. Na konci má nasazenou kompletní poloosu a píše že máme nandat sponu manžety u převodovky a podobně. :(

co je na tom k nepochopení?

nasadí se poloosa do převodovky a je třeba přetáhnout manžetu a tu uchytit sponou na obou koncích

a to jak na poloose tak na tý druhý straně u převodovky

hodnocení

No dobře, ale manžety přece upevním páskem před montáží do vozu, nedovedu si představit, že nandávám pásky pod autem.

Ale to ono nejde ,to bys musel z převodovky vytáhnout celej ten protikus co do něj strkáš ty tři ložiska a to by znamenalo vypustit olej z převodovky,vycvaknout ten protikus venku si to poskládat a dát manžetu a pak to zas vše složit
A to vidim jako naprosto zbytečnou komplikaci
Já to běžně dělam na zemi před garáží tak jak je to v tom návodu
Ty spony s tou manžetou tam dou a neni to až takovej problém
De o to si jen poradit *palec*
fik

Oba způsoby mají něco do sebe,když už máš poloosu poskládanou jako celek venku,nehrozí že by se mu vysypaly ty ložiska-můžu říct ze svý zkušenosti že najít je všechny a složit to do kupy je pěkný opruz. Určitě větší než vypustit olej z převodovky-navíc on už asi má olej vypuštěný když měnil poloosu jako komplet.

Hlavně nikdy nesmí vytáhnout obě poloosy naráz,vždycky tam musí jedna zůstat,nebo jedna půlka toho vnitřního kloubu musí v převodovce zůstat,jinak se rozjede diferák už to tam netrefíš

hodnocení

Tak vyměněno, stará poloosa, nové klouby, díky za rady, pěkný večer :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]