Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 4x4

Od: pajda odpovědí: 9 změna:
Mám dotaz asi na někoho hodně zasvěceného do motorů škoda,mam 1.8 turbo,nejspis se mi ho povedlo pridrit.jeste nevím přesně kde co a jak,ale beru v potaz alternativu pořídit jiný motor,mam ARX je jich k sehnání málo ale dál by se do 4kolky loupnout z RS AUQ? 132kw,? Je v tom velký rozdíl trochu sem vyčetl že si jsou dost podobný krom striku a turba nebo je to dost předělávání stojí stejně jako arx mám nabídku toho z rs kompletni jen nevím co to obnáší

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Oficiálně nelze. Můžeš vyměnit motor pouze za stejný typ. Takže pokud tam máš ARX, můžeš tam legálně dát zase jen ARX.

pajda
hodnocení

A když pomineme oficiality,vsechny věci co jsou kde můžou natisteny na papire,potrebuji radu z praxe ale i tak díky za radu s čím se můžu setkat,
repkin*

Setkáš se s tím, že horko těžko projdeš technickou, případně nějakou náhodnou důkladnější kontrolou u PČR a budeš mít auto v nějaké hodnotě a nebudeš s ním moct jezdit. Méně koukat na Pimp my ride. Navíc sám píšeš, že je to náročné, takže ve finále vyjde levněji sehnat motor co tam má být, auto prodat a koupit si to co chceš.

doplněno 24.09.16 19:34:

V tom případě bych se zeptal nějakého automechanika, který má s výměnou motorů zkušenosti, jestli je tam "vše" stejné jako v jiné motorizaci? Přinejmenším bude jinak nastavená ŘJ pro otáčky převodovky ne?

xyz*

Když se chce, jsou prostředky a peníze, jde téměř všechno. Bohužel jen neoficiálně. Oficiálně jiný typ motoru do auta neschválí a z technické tě pokaždé vyhodí. Leda, že bys nějak přerazil komplet číslo motoru tak, aby bylo stejné jako u původního a technik nebude "proškolen" tak, že jiný typ pozná pohledem.

pajda
hodnocení

Chlapi jsem vám vděčný za tyto odpovědi ale když na to teď přijde jsem schopnej do toho dát i to htp jen aby se to hejbalo jde mi čisté o technickou stránku,vzivote mi necucely na motor tak to bych teď fakt vynechal,to mě teď nezajímá s prominutím myslím i ze na první pohled to nikdo nepozná a neříkám že bych s tím šel na další technickou,i kdybych ta. Měl dávat každej rok jinej motor.

hodnocení

0x
Z praxe pochybuju , ze ti tu nekdo napise. Nebot toto urcite nikdo nedelal.
michal1308

Tak to samé ted řeším.

Mám motor ARX a chci ho vyndat a dát motor z RS.

Tak uvidíme co to vyvede.

Ale podle informací od kamarádů by to mělo jít a nechat tam i to původní origo turbo.

krtek*
hodnocení

0x

nejjednodušší varianta www.skodahome.cz jáj sem Fabiatic takže octávky jen okrajově...ale třeba takovej "Šmoula" narval do F1 místo 1,4mpi rovnou 1,8T z O1RS a má to na ofiko papírech...ale pozor...pointa je v tom, že to mě rok registrovaný v Dojčlandu, aby tady neprudili..pak to přepsal na české značky :))

xyz*

A předpokládám, že s tím motorem a jeho výkonem také patřičně "poladil" komplet podvozek a komplet brzdy. *bzum* Jinak si nedokážu představit, co s tím autem a jeho jízdními vlastnostmi dělá 3x výkonnější motor. A takové brzdění z 200 km/h třeba na dálnici může být lahůdka na těch původních kotoučkách :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]