Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měrka oleje fabia 1

Od: karell* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

ví prosím někdo kolik ojeje je mezi ryskami MIN a MAX na fabii 1? jedná se o TDI-PD 74 kw (ATD)?

moc děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

0x

Zhruba 1 litr, možná o něco méně.

karelll
Je mozne ze jsem nekde cetl ze je to litr a pul?

hodnocení

0x

Jo je to něco kolem 0.5l.Když budete dolívat olej,tak dolite 0.5l.Počkat chvílku až olej steče do vany.Pokuď bude oleje málo,trošku oleje dolí. ;)

karell*
hodnocení

Tak uz mam tri hodnoty pul litru, litr, litr a pul oleje. Tak kde je pravda?

repkin*
hodnocení

0x
Nejméně se prodava litrovka ne? Dolej trosku, chvilku pockej a pak znovu zmer ... tak porad dokola dokud nebude OK.
doplněno 24.09.16 03:40: Lordweb24 jsme 2 :)

lordweb24*
hodnocení

0x
Octavia 1 1.9tdi mezi ryskama má max 0.5L tedy jsem akorát dolival.

karell*
hodnocení

tudíž mě chcete říct, že tak jak to mám nakreslené je pouze 0,5 l oleje?

Měrka oleje fabia 1
fik

Nikdy jsem to neměřil,ale je to možné. Pod tím je ještě celkem hluboká vana. Pokud by jsi měl hodně velký motor tak možná litr. Proto pokud ti motor žere olej,tak to musíš často kontrolovat,protože když se dostane olej pod tu měrku,už nijak nevíš kolik jej tam je a můžeš lehce zadřít motor.

Do feldy 1,3 aby to bylo přesně pod horní rysku padne 4 litry oleje na mililitr. Samozřejmostí je že nechám původní zahřátý olej důkladně vykapat. Když nalejvám nový,tak tam vždycky dám 3,5 litru a jdu nastartovat,když se to dostane do filtru a potom změřím olej,tak je tam něco málo nad spodní ryskou. Postupně dolejvám zbytek a když tam padne všechno,tzn 4 litry,tak je olej úplně shodně s horní ryskou,to znamená že u mého auta může být objem oleje mezi horní a spodní ryskou cca 0,6 litru

karell*
hodnocení

něco málo si veme. a proto mě zajímá kolik je tam množství, kdyby to byl 1,5 tak bere cca 0,3l/1000 km kdyby jen 0,5 l, tak je to 0,1 l /1000km motor je 1,9 tdi

fik

To by byla pořád ještě spotřeba tolerovaná výrobcem. Některé motory mají stanoveno až 0,6 litru na 1000 km-což už je opravdu hodně. Třeba můj motor nebere nic,to co tam naleju tak zase vypustím.

Záleží jak je ta měrka vysoká,ale klidně si tipnu že víc jak litr to nebude,spíš méně než více

karell*
hodnocení

tak já žil v domění, že je to 1,5 , ale asi to bude hodně, odpovídal by ten litr...

lordweb24*
hodnocení

0x
konkretne pro motor 1.9tdi 81kw je dle vyrobce spotreba oleje az 1 litr na 1000 km.
fik

Hodně ekologické*haha* To v podstatě nemusíš ani měnit,mění se to průběžně samo,jenom přehodit filtr a máš výměny oleje*smich*

hodnocení

0x
Tohle ale není spravne. Pokud vím tak platí to vyznačené pole a ne ohyby. Jinak bych taky řekl půl litru.
karelll
Ale plati celej prohyb. Je to rodelene na tri oblasti viz navod pro fabie
tycoon*

To vyznačené pole je cca půl litru, mezi těma prohybama je to cca litr.

karell*
hodnocení

super to jsem potřeboval vědět. Bude to necelý litr. Docela by to i odpovídalo. Tudíž má spotřeba oleje je 50-60 ml na 1000 km

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]